Hai la cumparat de fericire!

Se vorbeste in ultima vreme, destul de des despre fericire si cum poate fi ea obtinuta! 🙂

Ne luam la intrecere pe bloguri, pe site-uri si mai ales prin televiziuni, cum poate fi ea obtinuta, si de ce nu chiar cumparata.

Celor saraci li se spune ca banii nu aduc fericirea, ,ca sunt ochiul dracului!
Celor bogati li se spune ca din contra, fericirea poate fi cumparata!

Ati spune, poate ca adevarul e undeva la mijloc….nici nu poate fi cumparata…dar nici ca banii nu o cumpara!

MassMedia prin toate mijloacele posibile, ne arata si ne indeamna sa cumparam fericirea! Se straduie cum poate ea mai bine sa dovedeasca ca fericirea are totusi un pret!

Oare? chiar are?

Pai e posibil. Suntem o societate de consum, si tot ce facem e sa ..ghici ce? binenteles sa consumam! Consumul ne aduce fericirea!

Cam asta ar fi deductia logica din tot ce ni se promoveaza.

Daca esti un consumator fidel, a tot ce se poate consuma..ti-ai castigat..cum se zice? aaa.. dreptul la fericire! 😀

Oare cum s-a ajuns la acest nivel? Daca as fi mai dura, as putea sa spun altfel: cum de-am ajuns in halul asta de banali? cum de-am ajuns in halul asta de comuni?

Cum de se poate defini fericirea, in secolul XXI doar prin hainele de firma, cluburile cu acces de VIP si vacantele luxoase? Cu atat am mai ramas?

Poate de aceea suntem si asa nefericiti! ne meritam nefericirea, in cazul asta..cu varf si indesat!

Daca zambetul unui copil ce-si imbratiseaza tatal, cu dor, nu mai conteaza…daca sotul ce te saruta cu foc nu te mai multumeste…daca familia ce te iubeste. este insuficienta, daca femeia ce-ti zambeste in fiecare zi in drumul tau spre serviciu nu ti face macar pt o zsecunda ziua mai buna…atunci…atunci nu-ti ramane decat sa poftesti la cumparat de fericire!

Sunt atatia furnizori de astfel de „servicii” incat nici nu stii din care sa alegi….dar poate vei gasi, „sursa” fericirii tale…si daca perseverezi poate ai sa fii fericit, pentru mai mult timp!

Strange bani! Du-te si bantuie mall-urile! FERICIREA, SE VA TERMINA IN CURAND! trebuie sa fii printre primii care vor avea prima haina originala, prima tunsoare cool, prima plasma supermoderna la care sa privesti filmele impreuna cu …..nimeni….ba nu gresesc. Impreuna cu fericirea ta, binenteles! 😦

Anunțuri

4 gânduri despre „Hai la cumparat de fericire!

  1. „Daca zambetul unui copil ce-si imbratiseaza tatal, cu dor, nu mai conteaza…daca sotul ce te saruta cu foc nu te mai multumeste…daca familia ce te iubeste. este insuficienta, daca femeia ce-ti zambeste in fiecare zi in drumul tau spre serviciu nu ti face macar pt o zsecunda ziua mai buna…atunci…atunci nu-ti ramane decat sa poftesti la cumparat de fericire!” Draga mea, foarte frumos ai cuprins aici o parte din esenta fericirii!!! Si as mai adauga ceva: fericirea se poate desavarsi in credinta… alaturi de cei dragi. Credinta ne ajuta sa ne pastram valorile noastre culturale, care au cam disparut din cauza promovarii agresive a „non-valorilor”, a abuzului de imagine a perfectiunii inteleasa gresit prin faptul ca se poate „corecta” doar prin cateva retusuri de suprafata de dragul de a fi „cel mai tare din grupul de prieteni” de exemplu. Te pup, Klu.

  2. ufff, ce de intrebari…da. suntem atat de blazati incat nici macar o astfel de discutie nu mai intereseaza. cine mai stie sa defineasca fericirea? in societatea fericirea are alte definitii. daca e omul fericit ca are haina nou..ce te face sa intrebi care e scala lui de valori? can you argue that? nefericirea e exact ca si cu frumusetea… e in ochii celui care priveste. So, let it go, fericirea a celui ce stie sa faca lucruri care il fac fericit. in rest, you’re ok. felicitari, write some more…

    1. …hmmm..am citit ceea mi-ai scris cu mult interes si apoi cu un suras ciudat in coltul gurii..nu te pot contrazice..fericirea e in ochii celui ce priveste..insa la atat se rezuma? la cea mai fitoasa haina de firma?adica..doar atat sa reprezinte fericirea individului in societatea noastra?..da, sunt de moda veche, in cazul asta….imi doresc ca fericirea individului sa reprezinte mai mult, iar EA fericirea sa fie rezultatului succesului personal si comun..sunt prea multe de spus, dar iti multumesc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s