SECRETUL succesului!

Un subiect destul de controversat si discutat la infinit.

Prea multe cuvinte si prea putina practica!

Am trecut si prin scoala. incepand de la gimnaziu, pana la liceu si facultate. Insa, analizez cu stupoare ca de fapt, zecii de profesori pe care i-am cunoscut de-a lungul anilor si mai ales sistemul asta de invatamant romanesc „aproape perfect” nu au facut decat sa ma oblige sa invat precum un papagal teoreme si atatea alte tampenii.

marturisesc, ca toate acele teoreme si toate integralele alea nu mi-au fost de niciun ajutor de-a lungul anilor. si cam au trecut ceva ani…Da..bine..hai sa zic..cateva m-au ajutat, insa in marea lor majoritate, sincer nu m-au facut decat sa-mi pierd timpul si sa fiu inca de la 10 ani un copil stresat…

Despre succesul din viata, probabil mi-au vorbit profesorii, fiecare in felul lui. Insa niciunul nu a zis..”uite, cam asta trebuie sa faci ca sa ai succes!” Aaaa. Mint. Da.Daca vei avea 10 si 9 pe linie, sigur vei avea succes.
Sa inteleg ca totusi poate vorbeau dinpunctul lor de vedere ca orizont nu stiu cat aveau… :))

Dar destul cu vorbaria pe langa, sa va dau o reteta „apoape” concreta, care cred eu e ca daca e aplicata pe toate planurile din vietile noastre, TREBUIE SA DEA REZULTATE!

SECRETUL SUCCESULUI

A fost odată un băiat care îşi dorea să găsească secretul succesului. Într-o zi l-a căutat pe un înţelept care locuia sus în munţi. S-a dus în coliba lui şi l-a întrebat:
“Înţeleptule, poţi să-mi spui care este secretul reuşitei în viaţă?”
Înţeleptul a tăcut pentru o vreme. Apoi l-a condus pe tânărul nostru la un râu din apropiere. Au înaintat prin apă până când capul tânărului a fost în totalitate acoperit de apă. Băiatul se lupta să îşi ţină capul deasupra apei. Spre surprinderea lui, bătrânul nu încerca să îl ajute. Dimpotrivă, îi ţinea capul sub apa. După câteva momente, bătrânul l-a scos din apa şi au plecat înapoi spre colibă. Odată ajunşi acolo, înţeleptul l-a întrebat ce îşi dorea cel mai mult în timp ce se afla sub apă.
Tânărul i-a răspuns răstit: “Bineînţeles că imi doream să respir, bătrân nebun!”
Înţeleptul i-a replicat îndată: “Fiule, dacă îţi doreşti succesul pe atâta cât îţi doreai să respiri, atunci ai aflat care este adevăratul secret al succesului.”
Morala

Succesul este o chestiune de alegere. Dacă ai suficiente motive, nu este nimic să nu poţi face.

Odată ce ai găsit motivul pentru a face ceva, vei găsi cu siguranţă şi modul de a face. O dorinţă oarecare nu va face minuni. Dorinţa arzătoare, transformată în obsesie, generează energia care te face să atingi orice scop îţi vei propune.

P.S. :povestioara am primit-o pe mail.

Pana data viitoare, SUCCES!

Anunțuri

2 gânduri despre „SECRETUL succesului!

  1. mai, ionela , sa stii ca e foarte adevarata povestioara. desi pare banal : „doreste-ti si ti se va implini”. dar daca gandim mai in aprofunditate ne dam seama ca aceasta „dorinta” atrage dupa ea multa munca, perseverenta, un scop precis, organizare etc toate necesare atingerii succesului

    1. asa este draga mea…NU SE VA OBTINE NICIODATA UN MARE SUCCES, FARA UN MARE DEVOTAMENT! (bine mai sunt si exceptii cand se obtine asa ..dupa ureche, insa noi nu vorbim despre acele cazuri!) si, da DEVOTAMENTUL inseamna munca! dar ce mare placere, sa-ti ai parte de acea munca pe care o iubesti!
      mult succes! si mai ales DEVOTAMENT!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s