FANTEZIE si REALITATE/fantezie SAU realitate

Avem posibilitatea de a ne „seta” propria realitate? sau dimpotriva de fapt realitatea noastra  este o simpla fantezie  a creierului?

venim din extaz si in extaz vrem sa ajungem (Kama Sutra Deepak Chopra)

„Fantezia este calitatea minții umane de a inventa forme, relații, proprietăți și acțiuni noi, deosebite de cele întâlnite în realitatea percepută și descrisă lingvistic” (Wikepedia)

„Totalitatea reprezentarilor modale extrase de minte din informatia furnizata de perceptie defineste realitatea.”  (Wikepedia)

Se spune ca fantezia este modulata pe baza celor cinci canale senzoriale (gust, miros, atingere, vaz, auz). Atunci fantezia este bazata pe ce? Daca e s-o duc pe panta filozofarii, atunci spun ca ca este bazata intotdeauna pe dorinta omului de a avea sau de a fi ceea ce nu va putea fi  vreodata. ..?!??!

Fantezia am inceput sa o cunosc (CONSTIENT…cred) initial in momentele cand descopeream acel „nu se poate” sau de la citirea primelor basme.  atunci incepeam sa-mi imaginez cum ar fi daca…imaginatia nu cunoaste limite de spatiu sau timp, nu intelege ce este cenzura. inchizi ochii (sau nu) si efectiv te poti transpune intr_o situatie, intr_un timp sau loc..

Realitatea  mea  au inceput sa mi_o contureze altii prin cenzura si  „nu ai voie”, „nu poti”,  „trebuie”….

si cu toate astea fantezia este prezenta in orice moment al vietii noastre.

ti s_a intamplat sa inchizi ochii si sa visezi, cu siguranta. sau si mai bine sa visezi cu ochii deschisi? Mie mi s_a spus deseori de catre ceilalti ca sunt aeriana si ca nu sunt prezenta de fapt acolo..unde mi_e si trupul, cu alte cuvinte neatenta…

Am incercat sa_mi corectez acest „defect” insa nu am reusit sa renunt la el (imi amintesc cat sufeream ca nu pot fi in totalitate atenta, si prezenta TOTAL intr-un loc  :))  ).  .. cu toate ca ma intreb totusi daca e un defect, caci  toate lucrurile marete pe lumea asta au fost create pentru ca omul a avut imaginatie, a visat….nu ca m_as vedea acum un geniu al descoperirilor, insa cred ca fiecare poate fi geniul sau, pentru sine.

si pentru ca mereu am fost o visatoare, acum ma intreb daca pana  si realitatea asta pe care o percep fizic , nu_i doar un produs al aceleiasi minunate fantezii? 

so..e realitate sau fantezie? sau si si?….in cele din urma cred ca traiesc doar o ..realitate. o simpla realitate pe care o percep fizic. restul e doar fantezie!

ooo..dar ce fantezie…caci doar pentru o singura fantezie, sunt gata sa renunt la intreaga realitate! 😉

Voi ce faceti? visati mult? sau  traiti efectiv mult? Eu cred ca visez prea mult ..si nu reusesc sa traiesc viata..fizica de fapt.  Cred ca trebuie sa cobor treptele fanteziei si ajung de fapt acolo unde suntem toti..unde nu avem aripi si ne folosim de diverse aparate sa zburam, acolo unde unde oamenii se lovesc, se urasc, acolo unde nu voi putea fi niciodata un gladiator care sa-i snopeasca pe cei rai..  :)) , acolo unde nu voi putea fi niciodata sa fiu..doar eu si atat..

 

Visez mult. cu ochii deschisi. ma surprind, ma ciupesc .. si ma intorc. unde? poate in alta fantezie.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s