Legea lui Parkinson

Despre Legea lui Parkinson ati auzit multi dintre voi, iar pentru cei care nu au auzit inca..sau pentru cei care ar fi bine sa si_o reaminteasca, o sa o expun mai jos.

Prima data am auzit de aceasta lege dintr_o carte a lui Brian Tracy, unul dintre cei mai apreciati experti in dezvoltare personala (insa cel care a elaborat_o (din cate stiu) a fost scriitorul englez  C. Northcote Parkinson chiar daca  facea referire de  fapt la domeniul administrativ.

In cateva cuvinte, legea spune ca indiferent cat am castiga, intotdeauna vom fi tentati sa cheltuim tot ce castigam, si chiar mai mult de atat. Oricat am castiga, niciodata nu ne ajunge.

Sunt 2  concluzii, pe care le_am extras din aceasta lege, pentru merge direct la tinta si a obtine rapid rezultate, respectiv:

 1. Independeta financiara se obtine incalcand Legea lui Parkinson.”  Societatea ne intinde o capcana, aceea de a fi un excelent consumator. Multi dintre noi cad in aceasta capcana (mai  putin oamenii de afaceri, care castiga suficient, cat sa puna si deoparte dar aici discutam de drumul spre obtinrea independentei financiare si nu scopul atins). Astfel, concluzia spune ca un prim pas este sa ne dezvoltam, dar si sa implementam vointa de a rezista tentatiei de a cheltui toti banii pe care_i castigam 😀 .
 2. “Daca cheltuielile dumneavoastra vor creste mai incet decat va cresc castigurile, si investiti diferenta de bani, veti deveni independent financiar de-a lungul perioadei in care munciti.” Poate e mult spus ..”investiti diferenta”.

Poate nu e o diferenta atat de importanta incat sa o investiti. Nu-i nimic, puneti_o deoparte.  Cheltuind mai  putin decat castigati, cultivandu_va astfel vointa, veti face al 2_lea pas catre independenta financiara. Incepeti  prin a pune deoparte 10% sau 30% din castigul dvs lunar. Mai obtineti bonusuri sau ceva in plus …puneti deoparte si de acolo. Pana va aparea acea oportunitate, caci stiti ce se spune despre oportunitati si anume ca sunt in fata noastra doar ca nu suntem noi constienti de existenta lor.

  Poate nu o sa reusiti sa strangeti cine stie ce suma fabuloasa, insa cu siguranta va veti simti mult mai relaxat psihic daca stiti ca aveti o suma de rezerva, pusa acolo ..deoparte.
  Poate fi un proces de durata, insa fara un obiectiv clar definit, fara vointa si perseverenta, ziua de maine nu va fi cu mult diferita de cea de azi.
  Actionand azi in acelasi mod ca si maine, vom obtine maine acelasi rezultat ca si cel de azi..nu? (a spus_o cineva dar sunt prea obosits sa_mi amintesc cine : ) )
  So,  schimbandu_ti mentalitatea dar si actionand in sensul acesta, din experienta iti pot spune ca se pot obtine rezultate. Si nu orice fel de rezultate, ci acelea pe care tu ti le doresti.
  in sfarsit putem incalca o lege. Si chiar e recomandat sa o incalcam! Deoarece consecintele vor fi pe masura gravitatii incalcarii acestei legi!
  Pana data viitoare, multa vointa! 😀


Reclame

6 gânduri despre „Legea lui Parkinson

 1. eu stiam ca nu mi-ai cantat.insa am vrut sa te ajut pe tine sa descoperi, totusi cui ai facut_o :)). merci pt cover…suna foarte bine…cat despre articol..e f original! felicitari! il voi expune si eu pe blog. merita~!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s