Miroase a iubire in bucatarie, ce mancam?

E ziua ei libera, dar nu si a lui. A plecat la munca inainte sa se trezeasca ea, nici macar nu a intrat in dormitor sa-i spuna buna dimineata. Se aseaza la masa din bucatarie si isi aprinde o tigara. E o cana cu cafea in microunde, apasa butonul si o incalzeste. E inca ursuza si nu vede biletul de pe masa. Aprinde televizorul din bucatarie si trecand de pe un canal pe altul se opreste pe un post muzical. Era melodia lor. Ii da o stare de bine si incepe sa o fredoneze usor, desi nu are ureche muzicala.
Isi arunca privirea pe masa si vede biletul. Ridica o spranceana si deschide biletul impaturit in doua, isi pune ochelarii si incepe sa citeasca.
“Buna dimineata, iubito. Nu aveam somn, m-am trezit pe la 3 dimineata si m-am gandit sa-ti scriu. Nu ti-am mai scris demult, stiu ca iti placea asta. Ti-am lasat cafeaua in microunde si ti-am facut niste clatite, sunt in dulap.
M-am gandit sa-ti tin companie azi, desi nu sunt langa tine. Am program scurt ca e sambata, dar nu vroiam sa te las singura. Vezi ca langa clatite mai e un bilet, vorbim acolo. Te pup.”

Se ridica de pe scaun, umbla prin dulap si gaseste o farfurie cu clatite rulate. Sunt cu gemul ei preferat, cel de caise. Sub farfurie se afla un alt bilet.

“Imi cer scuze ca am ars prima clatita, dar stiu ca tie iti plac si astea arse. Cum sunt? Mi-au iesit bine? Mi-ar fi placut sa ma vezi cum le intorc in aer, un adevarat maestru. Stiu ca ai venit direct in bucatarie sa fumezi, mi-ar fi placut sa bem cafeaua impreuna. Acum probabil stai picior peste picior ca faci pe tine si vrei sa termini de citit biletul. Pe asta l-am facut mai scurt, cat sa apuci sa mananci o singura clatita. Urmatorul bilet e in baie, sub tubul de pasta de dinti. Vorbim acolo.”

Usurata ca s-a terminat biletul, se sterge cu un servetel pe degete si fuge spre baie. Ia biletul si se aseaza pe toaleta.

“Pun pariu ca esti relaxata acum. Aseara te-ai agitat mult, mi-ai dat coate si m-ai dezvelit. Cred ca iar ai visat ca te urmareste cineva, te incruntai foarte tare. Te-am trezit sa te linistesc si mi-ai spus ca nu ai furat florile, ca le-ai gasit acolo pe masa. Am zambit si te-am lasat sa dormi, eram sigur ca nu o sa iti amintesti. Dupa vreo ora am simtit nevoia sa te pup pe frunte, si te-am pupat. Ai zis “mhm”, de parca m-ai aprobat. Imi place sa dorm cu tine, e o adevarata aventura in fiecare seara.
Ai terminat? Mergem pe balcon? Hai.”

Se ridica de pe toaleta, se spala pe maini, apoi se spala pe fata si pe dinti.
Pe balcon gaseste un bilet si o foaie mototolita aruncata pe jos. Ia foaia mototolita de pe jos si o citeste.

“Vezi cat de bine te cunosc? Eram sigur ca o sa ridici intai foaia asta mototolita. Nu scrie nimic in ea, dar poti sa citesti biletul.”
Ea zambeste si deschide biletul.
“Stateam pe balcon azi dimineata, fumam o tigara si ma uitam spre fantana. Era asa liniste incat auzeam numai apa. Am stat si m-am gandit la cat de fericit ma faci tu pe mine si ma gandeam sa iti fac o surpriza. Iti mai plac surprizele? Ce intrebare, nu? Ti-am luat ieri un cupon de la un salon de masaj, cu tot cu impachetari in algele alea scarboase. Vezi ca stai pe cupon, e sub paturica de pe bancuta, ia-l de acolo si hai inapoi in bucatarie sa mai vorbim ca ti se raceste cafeaua. Ne vedem in congelator.”
Zambeste timid si impacheteaza inapoi biletul. Se ridica si scoate de sub paturica un plic roz care continea cuponul. Cu gura pana la urechi face pasi lenti catre bucatarie, citind.
Ajunge in dreptul frigiderului si deschide congelatorul. Gaseste un bilet si o inghetata Panda.

“Surprizaaa, ti-am luat ieri o inghetata Panda. Am vrut sa ti-o dau aseara, dar daca tot te-a durut burta, am hotarat sa ti-o dau azi. Tocmai bine ca s-a integrat perfect in scenariul de azi. Sper ca esti la fel de entuziasmata ca mine pentru ideea asta cu biletele, sper ca nu te plictisesc.
Azi implinim 1 luna  de cand suntem impreuna si vroiam sa iti spun la multi ani intr-un mod mai putin firesc. Du-te pana la sifonier si uita-te acolo unde imi tin eu camasile. Vezi ca in pantofi mai e un bilet. Cum care pantofi? Du-te odata!”

Se duce intr-un suflet catre sifonier si gaseste o punga de cadouri in care erau pantofii pe care ii probase cu 2 zile inainte in mall dar nu i-a cumparat pentru ca erau prea scumpi. In pantofi se afla un bilet.

“Ia vezi, iti vin? La multi ani, iubirea mea. Sa-i porti sanatoasa. Cand termini de admirat piciorul perfect, vino inapoi in bucatarie. Ma gasesti in ibricul rosu.”

Ea se duce in bucatarie, cauta peste tot si nu gaseste niciun ibric rosu. Se enerveaza si incepe sa rascoleasca peste tot si il gaseste ascuns intr-o oala cu capac. Ia biletul din ibric si il deschide.

“De-asta te iubesc eu. Nu mi-ar fi dat prin cap sa caut in oala aia cu capac. Tu nu renunti niciodata, de-aia nu ai renuntat la mine. Stii ca pot mai mult, asa cum stiai ca exista un bilet intr-un ibric rosu.
Azi am incercat sa-ti arat ca, desi m-am schimbat, nu am uitat de noi. Inca tin minte ce iti place, ce iti doresti si ce nu mai fac. Pacat ca nu mi-a venit ideea asta acum 1 luna, cand ne-am despartit. Poate nu mai stateam singur intr-o bucatarie goala visand cu ochii deschisi ca miroase a iubire in bucatarie, ca inca umbli prin casa. La mine inca miroase a iubire in bucatarie, deci ce mancam?
De ce nu-mi raspunzi? De ce se strica iubirea in bucataria noastra? Raspunde-mi!”

Articolul este preluat de pe http://csebuicsaru.wordpress.com/2012/01/page/2/. Se potriveste blogului meu. Este inca o dovada, ca putem fi autentici. Si inca ce autentici!

 

Autor: PersonalitateAutentica

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am realizat că neliniştea şi suferinţa mea emoţională, nu erau nimic altceva decât semnalul că merg împotriva convingerilor mele. Astăzi, ştiu că aceasta se numeşte … Autenticitate

Lasă un comentariu