Adam si Eva

Prezint o noua versiune, asupra fenomenului ce se vrea a se numi indragostire.

Scena: VIATA

In rolurile principale: doi robotei -ADAM si EVA 

In rolurile secundare: diverse broscute si broscoi, care joaca rolul unor falsi indragostiti, care si-o vor t***** la intamplare, din instinct, din dorinta narcisista si mai ales culegand ce se nimereste!

Subiect : INDRAGOSTIREA- cel mai inconstient si placut<program> de a juca un rol. Sau mai multe 😀

Scopul programului: a-i determina pe cei doi robotei „sa se suporte”o perioada cat mai lunga de timp, pana cand micul robotel, noul Adam sau noua Eva, va fi in stare sa-si joace propriul rol.

Despre rolul lui Adam: prin competitie, va elimina pe ceilalti <Adami>. E important ca genele lui sa supravietuiasca. Adam doreste sa ramana singur cu toate Evele.

Despre rolul Evei: prin competitie, va elimina celelalte <Eve> mai putin dotate. E important ca doar ea sa recepteze genele celui mai <grozav> mascul. Eva doreste sa dispara din jurul lui Adam, toate Evele ce ar putea fi disponibile sa-i faca concurenta.

Daca acest program, indragostirea se efectueaza mult prea fidel, el se poate sfarsi destul de prost , de la gelozie patologica pana la ups..crima.

In tot acest joc erotic, barbatul matur se duce la partea feminina cu niste bombonele mai elaborate, si anume oferta emotionala, materiala si cea de securitate sociala. 

Partea feminina impresionata peste masura, in jungla sociala se duce catre barbat, cu halcile de carne atarnand pe ea. In pofida seducţiei erotice care de fapt nu are nimic de a face cu iubirea autentică, se forteaza sa vada la barbat  acea implicare emotionala reala.

Si barbatul ce face? Incearca sa se amageasca si se orienteaza catre <sufletul> (marul) femeii incercand din nou, sa faca abstractie de sexul acesteia. Nu toti Adamii (si nici toate Evele) vor reusi sa ignore partea erotica. Erotismul este forma fizica a bucuriei. Iar sensul vietii este bucuria. Alte forme fizice ale bucuriei sunt : mancarea, aroma florilor, privitul naturii..ceea ce incanta de altfel cele 5 simturi.

Bucuria este un sentiment. O viata fara bucurii nu -si are sensul. Prin urmare fiecare Adam si fiecare Eva decide sa-si traisca viata cu mai multe sau mai putine bucurii, mai moral sau mai putin moral.

facand o parenteza ce este moralitatea, pana la urma? In Orient, moral e sa nu te bucuri de viata si daca se poate, sa-i impiedici si pe ceilalti sa se bucure („nu dau nimic, nu primesc nimic”).  In Occident, ai voie sa te bucuri de viata, dar fara a incalca limitele celuilalt. Ce chestie<limitata> i-as zice frumos despre moralitatea Orientului..?!?!

Se intampla des ca interpretarea sa fie total eronota, relatia transfomandu-se intr-un fel de <patul lui Procust> respectiv :“femeia speră ca barbatul sa se schimbe dupa casatorie iar barbatul speră ca femeia sa ramana neschimbata dupa casatorie”. :))

Unii Adami, au sentimentul posesiei depline asupra Evei căreia i-au declarat „dragostea” lor eternă. Astfel, acea femeie, este „datoare” sa devina un sclav supus doar pentru ca li se ofera marea favoare de a fi „iubite” de un viitor tiran.

Concluzionand (intr-un mod mai serios..:D ), in final indragostirea este un indicator care-ti sugereaza persoana ce o vei putea iubi mai mult decat altele „dar nu mai mult decat pe tine insuti”.

Îndrăgostirea e una, iubirea e altceva.

Bun. Am aflat ce-i indragostirea. Dar iubirea? ce e iubirea?( Si pe scurt , ca de filozofie m-am saturat )..

Pai ….iubirea inseamna a-ti pasa de celalalt, a raspunde nevoilor sale REALE, a-l intelege si a-l accepta cu realitate sa. Cu o conditie: ca celalalt sa nu incalce limitele tale. Pana la urma, datoria in relatie se face pana la jumatate. Cine trece in cealalta jumatate, nu face decat sa se distruga lent, dar sigur.

Idealistii vor musca crunt din mine. Abia astept. Astept sa mai treaca ceva ani.:)

Si pana la urma…si in  final dacă nu stim sa iubim, când îndrăgostirea se va termina, se va termina şi relaţia, chiar dacă nu oficial.

Pana data viitoare, indragostita-va si iubiti sanatos, dragii mei! 🙂

P.S. pentru cei care li s-a parut acida exprimarea mea :D, rog a reveni peste vreo 5-7 ani la mine pe blog, la acelasi articol..mai discutam atunci 🙂

Reclame

4 gânduri despre „Adam si Eva

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s