Ce face diferenta in vietile noastre?

Despre fericire, coli intRegi de hârtie și mii de pixuri iși vor fi consumat pasta pentru a o descrie, pentru a o aduce mai aproape de noi..pentru a o găsi.

Și totuși, cum de 2 persoane ….sa zicem în procent de 80 % asemănătoare, plecând în viață cu aproximativ același bagaj  informațional, ajung să zicem peste 10 ani, complet diferite din punct de vedere emotional sau spiritual.

Unul dintre ei, se trezeste zambind in fiecare dimineață, merge la job, zambește, se intoarce acasă și pune capul liniștit pe pernă.

Celalalt este la polul opus, se trezește dimineata prost dispus, merge la job, intâlnește doar oameni ce-l dezamăgesc, vine acasa simtindu-se absolut mizerabil și pune capul pe pernă plin de griji.

 Oare ce face diferit primul fata de celalalt?

De ce unul este mai fericit decat celalalt?

Binențeles că un  simplu curs de dezvoltare personală sau cititul unei cărți cu același subiect, nu-ți va schimba radical viața.  Nu este suficient sa citești. Căci sunt persoane în jurul meu ce mi zic ”poftim am citit cartea cutare, dar nu simt că aș fi mai fericită”. Secretul nu constă în citirea unei cărți sau participarea la vreun curs de dezvoltare personală. Secretul constă in deschiderea pe care conștiința ta o are către lume, către Univers, către cunoastere.

O carte nu-ți va schimba viata. Dar mintea ta conștienta conlucrând cu cea inconștientă, da. Privește în jurul tau. Vei observa că cei mai fericiți oameni nu au totul în viață, dar dau o interpretare diferită evenimentelor sau experiențelor  cu care se confruntă.

Și până la urma de ce este unul mai fericit decât celalalt?

Reclame

9 comentarii

  1. Este bine să ai vise, să tinzi către un ideal, dar eu cred că mulţi din cei care nu-şi ating, sau nu ajung măcar în apropierea acestuia, riscă să devină nemulţumiţi de orice altceva, orice viaţa le-ar oferi. Fiecare din noi are iniţial o părere despre cum va decurge viaţa lui, dar important este să te acomodezi cu cea ce ti se oferă, să ştii să faci limonadă din lămâi, dacă viaţa doar lămâi îţi oferă. Eu zic că aspiraţiile nerealiste ne distrug sufletele şi zilele de nu ne putem bucura de tot ceea ce avem, realizăm sau suntem.

  2. Diferenta e in noi , in fiecare din noi , poate si eu fac ceva ce nu imi place , poate am facut , dar de noi depinde cum transformam totul in ceva placut , exista in fir de ata de care trebuie sa ne agatam pentru a schimba situatia 🙂 asa cred eu

  3. Primul este fericit pentru că face ceea ce-i place, este înconjurat de lucrurile ce-i fac plăcere, iar celălalt își trage nefericirea din ceea ce nu are sau din faptul că este nemulțumit de ceea ce este sau ceea ce face.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s