Cuvântul de azi: INTUIŢIE

Gabriel Abagiu sparge gheaţa şi-mi oferă un cuvânt absolut deosebit : INTUITIE.

Zic deosebit, deoarece a fost un feeling ce mi l-am ignorat şi reprimat ani de zile, până când am înţeles că de fapt intuiţia e un sentiment  pe care nici unul dintre noi  nu ar trebui să-l ignore.

Intuiţia ne-a fost oferită din cele mai vechi timpuri , este o caracteristică doar a creierului uman şi care a ajutat de-a lungul timpului la protecţia fizică şi spirituală a celui ce a utilizat-o. De fapt, obişnuiesc să spun despre intuiţie că este logica inimii (inima biologic fiind un mic creier cu propriul sistem nervos) căci imi spune în emoţii (ce uneori nu le înţeleg) despre oameni şi situaţii.

Ştiai că, conform unor studii  facute de Joel si Beatrice Lacey de la Institutul de Cercetare Fels, in anii 70, s-a descoperit ca atunci cand creierul din craniu trimite semnale inimii, prin sistemul nervos,inima noastra nu se supune automat ?!

Raspunsurile inimii depind de natura sarcinii si de tipul de procesare mentala necesara. Cu toate acestea, creierul se supune tuturor mesajelor si instructiunilor trimise de catre inima, mesaje care ar putea influenta comportamentul unei persoane…şi care de multe ori chiar  îl influinţează.
Cineva mi-a spus cândva că de fapt inima, adică emoţia conduce şi că în definitiv ea nu face decât să fixeze  obiectivul, iar creierul central (raţionalul) nu face decât să găsească calea prin care îl poate atinge…interesant nu? atât de simplu şi totuşi atât de adevărat…

Am ingnorat intuiţia o vreme pentru că mi-am dorit foarte mult ca prejudecatile să nu facă parte din personalitatea mea. Iar alteori mă întrebam dacă poate fi real ceea ce simt, sau sunt doar proiecţiile mele asupra unei persoane. In timp, însă înveţi să faci  diferenţa. În timp, printr-o analiză atentă, am realizat că inima, intuiţia mea..nu m-a înşelat nici măcar odată. Şi daca am simtit despre o anumită persoană că nu-mi va aduce o valoare „spirituală” în viaţa mea..atunci..aşa a fost. Dar tot în timp, am înţeles că aveam nevoie de acea experienţă şi de acea persoană, pentru a accepta intuiţia  ca facând parte din mine., din creierul meu emoţional.

Ţi s-a întâmplat să spui după o experienţă „ştiam eu!!!”?

Normal că da! Creierul inimii iţi transmitea semnale! Te făcea atent!

Astfel că, data viitoare fii mai atent la ce-ţi spune intuiţia. Ea nu te va inşela niciodată. Face parte din dotarea ta, pentru supravieţuire. Doar că pentru a o inţelege, e foarte important să fii intr-o  stare de calm, de linişte. Atunci vei lua cele mai bune decizii din viaţa ta! 🙂

_________________________________________________________________

S-AR PUTEA SA-TI PLACA SI:

RETETA PENTRU VIATA

IMPORTANTA ECHILIBRULUI EMOTIONAL IN LUARE DECIZIILOR IMPORTANTE IN VIATA

ALEGEREA CONSTIENTA VERSUS ALEGEREA INCONSTIENTA

RATIUNE SAU  EMOTIE

AUTENTICITATE

Autor: PersonalitateAutentica

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am realizat că neliniştea şi suferinţa mea emoţională, nu erau nimic altceva decât semnalul că merg împotriva convingerilor mele. Astăzi, ştiu că aceasta se numeşte … Autenticitate

9 gânduri despre „Cuvântul de azi: INTUIŢIE”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: