Cum se acceseaza stresul

Există 2 căi pentru a cuceri și a manipula  populațiile: prima este calea fizică, lupta fizică și cea de-a doua inducerea stresului.

Prima cale este una mai simplă, directă, mai scurta sau mai lunga  și la care te aștepti într-un fel sau altul. Este lupta ce s-a folosit cu precadere in istoria ființei umane. Dar folosind această luptă nu-ți garantează nimeni că populația cucerită nu se va râzvrăti într-o zi!

Cea de-a doua cale, este  consecința utilizării (într-un mod mai puțin pozitiv)a  unei inteligențe fabuloase. Aceasta este inducerea stresului de către forțe ostile, pentru a manipula și controla ființa umană, cu scopul obținerii de profit. Această inteligență este utilizată din ce în ce mai des, mai ales  in societatea secolelor XX-XXI.

Când am luat în palme prima carte de dezvoltare personală în urmă cu ceva timp,unii dintre colegii mei de școală râdeau de mine etichetându-mă cu epitete care mai de care. Unul din ele era filozoafa. Acum m-aș mândri cu el, dar atunci era extrem de dureros. Pentru că ei nu înțelegeau ceea ce în prezent este promovat atât de intens: respectiv a deveni din ce în ce mai conștient de sine, a nu mai merge pur si simplu în turmă din inerție, a începe să-ți pui întrebări.

De atunci și până în prezent forțele ostile își fac simțită prezența din ce în ce mai mult. Mai întâi ne-au ajutat să creștem, să ajungem pe un munte de unde să ne privim bunăstarea fizică, socială sau economică. Apoi au avut grijă tot ele, să ne coboare, prin inducerea crizei financiare și a sumei de urmări .

E destul de dificil să controlezi o masă de oameni ce are timp să se ocupe de partea spirituală a ființei lor, dar e mult mai simplu și SIGUR ,chiar dacă de mai lungă durată să controlezi o masă de oameni stresați, înnebuniți de grijile materiale ale zilei de mâine.

În fuga după banii ce ne oferă supraviețuirea de ordin fizic, câți dintre noi privim zilnic în interiorul nostru,  jumătate de oră măcar ?

Și care este calea cea mai ușoară pentru a provoca această manipulare? Susținându-ne un sistem de credințe de care suntem siguri că este al nostru 100%. E un haos total, căci nu mai știi ce te reprezintă, ce este al tău cu adevărat și ce îți este indus să fie al tău.

Dar adevărul ..adevărul este că majoritatea credințelor nostre sunt false sau eronate parțial.

Dacă te pregătești să mă contrazici, vin acum și cu argumentul în susținerea adevărului  meu.

Dacă credințele sunt atât de corecte, reale, profunde ..de ce există atât de multe conflicte între națiuni? De ce există atât de multe conflicte între vecini, prieteni și mai ales între membrii unei familii?

Dacă există conflictul ..clar va exista și stresul. Și dacă există stresul, va exista și omul ce se va concentra asupra stresului. Va face tot posibilul să-l îndepărteze dar cel mai des, omul ca și medicamentul va ameliora efectul dar nu va indepărta cauza.  Și dacă omul se concentrează asupra stresului atunci avem candidatul ideal în lupta pentru obținerea profitului păpușarilor.

În momentul în care ești stresat organismul tau închide în mod natural orice cale de creștere spirituală și fizică,  dar deschide căile pentru fugă, luptă, griji, STRES.

Sub stres chimia corpului, determină sângele  să plece din viscere (adică din organele din cavitatea abdominală) spre extremități: brațe și picioare. Căci stresul îți spune: ”esti în pericol! Fugi sau rămâi și luptă!” Dar atât într-un caz cât și în celălalt ai nevoie de energie și atunci șistemul tâu imunitar, într-un mod perfect firesc oferă organismului posibilitatea de a se apăra, acolo și atunci!

Dar rolul sistemului imunitar, știm cu toții , că este acela de a ne proteja din interior, de bacterii și viruși. Însă în momentul stresului efectiv își întrerupe activitatea pentru ca organismul să se poată proteja pe termen scurt, e drept în defavoarea…protecției pe termen lung.

Nu ar fi atât de grav dacă aceste episoade nu ar fi atât de dese și intense.

Știai că specialiștii din sănătate, folosesc hormonii stresului pentru a induce pauza sistemului imunitar? În momentul în care spre exemplu un pacient are nevoie și își dorește transplantul unei grefe de piele sau a unui organ, hormonii stresului sunt introduși în organism, pentru ca obiectul străin să-și poată face loc în noua gazdă. Deci îți primești organul dacă ești suficient de stresat!

Atât sistemul imunitar cât și stresul presupun un consum de energie Și atunci sistemul imunitar, conștiincios se dă la o parte pentru ca organismul să poată conlucra cu hormonii stresului.

Dar după o perioadă de episoade stresante succesive se întâmplă să iei pur și simplu o răceală. Și o iei ca atare….”o să treacă și asta”!

De fapt, atunci când suntem stresați pierdem inteligența.

Nevoile primare de siguranță și hrană, sunt la baza piramidei. Iar organismul nostru va face în mod natural, totul pentru a-și asigura supraviețuirea și mai ales perpetuarea speciei.

Dragii mei, știu nu v-am spus o noutate. Ați mai citit despre asta. Dar scopul articolului de azi, este de a trage un semnal de alarmă.

PIERDEM INTELIGENȚĂ!

CONTINUARE ÎN VIITOR  Să ne cunoaștem emoțiile mai bine

Reclame

13 comentarii

 1. POstul asta al tau e al naibii de interesant. Mi-a amintit de o poveste. Aparent spaniolii si portughezii au incercat sa preia Brazilia. Spaniolii cu forta si au pierdut , iar portughezii mai destepti si-au infiltrat bunurile necesare , i-au facut sa „guste” o viata mai buna, apoi i-au manipulat prin ea. D-aia acum in Brazilia se vorbeste portugheza. ^.^ Creca prinde bine la situatia pe care o prezinti mai sus. Oferi oamenilor placerea. te angajezi sa o mentii o perioada, apoi ii faci sa simta „stresul” pentru lipsa ei , iar ei vor face orice sa o recupereze. – Hopefully I’m right. :))

 2. Poate ca ceea ce spuneti dumneavoastra este adevarat pe termen scurt, dar (pe lung sau foarte termen lung) rasa umana are capacitatea de a „repara” acest lucru. Avem resurse nebanuite, mai multe decat credem noi…
  Pacat ca se irosesc inutil multe existente umane …

  • cu siguranta ca pe termen lung poate repara. resursele intr-adevar au fost ingropate, tocmai cu acest scop. toate conditionarile noastre sunt in si pentru acest scop.
   telul articolului a fost tocmai acela de a trage un semnal de alarma asupra faptului ca resursele fiintei umane, a acelei fiinte umane superioare, se vor a fi ingropate. e destul de greu ca un guvern sa mai existe (spre exemplu) daca fiintele umane ar fi prea constiente de sine. asa ..in lacomie, invidie si ura existenta guvernelor, tribunalelor si chiar a bisericilor este chiar necesara. in lipsa constiintei….pe pamant ar fi un haos total….multumesc pt vizita si parere. te mai astept!:)

 3. hmm. stiu si eu o cale de accesare a stressului. Este vorba despre un banal pix cu care iti semnezi achizitionarea noului nume la starea civila.
  Ciudat cum, un alt pix, o alta semnatura elimina foarte multe calorii…si stressul 🙂
  te pup blondi!!!! mi-e dor de tine

  • auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!!!!!!ai revenit!cu forte proaspete vad!!!ehe.la .prima semnatura zici ca ti aduci fericirea!!!!la cea de doua…eu stiu..?!!

 4. Cred că cel mai folosit mod de manipulare și conducere a maselor e îndobitociarea lor, nu stresul… cel din urmă poate cauza răzvrătirea (chiar o și face de fapt), pe când prima te asigură că n-o să existe niciodată opoziție.

  • si cum o indobitocesti?nu oare prin stimularea fricii si oferirea de rasplate temporare?..cand esti indobitocit se presupune ca ai trecut deja prin perioada stresanta de razvratire….adica uite incerc sa inteleg…ia un porc mistret si incearca sa-l domesticesti. Tu zici ca i faci un bine, ii oferi un acoperis si mancare. Dar pana sa ajunga sa te asculte, trece prin perioada de razvratire (stres) se lupta cu tine pt viata si libertatea lui…apoi..daca nu reuseste, caci e un simplu animal si nu are forta spirituala pentru a te depasi….incepe sa te asculte..dar doar de frica..doar pt ca stie (la nivelul lui) ca nu prea exista alta solutie.insa va urmari cel mai probabil orice ocazie pt a-si recapata libertatea. Asta binenteles in cazul in care a cunoscut-o..

   • E vorba de scopul propriu-zis. Eu n-am parcurs toată metodologia îndobitocirii (care poate să nu conțină, așa cum crezi tu, și stresul), doar am subliniat faptul că o ființă îndobitocită e mai ușor de condus decât cea stresată… asta pentru simplul fapt că un dobitoc face orice-i spui fără să mai judece, deci fără să pună la îndoială logica conducerii, adică fără să se răzvrătească (unul doar stresat nu exclude posibilitatea împotrivirii). Și-n plus, stresul nu e o etapă spre îndobitocire, e mai degrabă o ocupație a minții gata îndobitocite 🙂

    • ..este posibil sa ai dreptate Florin. ..daca este sau nu o etapa, da..intr-adevar…dpinde mult de la un caz la altul.eu am pp din start ca ma refer la oamenii ce nu se nasc indobitociti deja.daca stresul este o ocupatie doar a mintilor indobitocite..aici am propriile mele indoieli..oricum e o chestiune destul de profunda si prob ca propriile noastre experiente ne influienteaza modul de a privi..problema 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s