Cum functioneaza creierul tau

Corpul uman funcționează asemeni unei mașini. E adevărat însă, o mașină deosebit de complexă. Și totuși pe cât complexă pe atât de previzibilă din punct de vedere psihologic.

Azi vă invit să vă cunoașteți mai bine propriul creier. Veți observa informații care cu siguranțî le cunoașteți dar și informații care vă vor stârni curiozitatea.

Mecanica creierului este fascinantă…

 • în faza de invațare creierul se ocupă de informațiile ce-i vin din mediul înconjurător, memorează informații sau moduri de interacțiune cu acesta.
 • în următoarea fază îți propui (in mod inconștient) să aplici ceea ce ai învațat și mai ales să personalizezi, sa îți adaptezi comportamentul.
 • apoi te vei confrunta cu noi experiențe.
 • pentru a supravietui acelei noi experiențe, te folosești de toate cele 5 simțuri pentru a prelua informații de la mediu, ce se duc spre creier pe 5 cai diferite. In momentul acesta, neuronii  se grupează si comandă creierului să elibereze în organism diverse substanțe chimice.
 • aceste substanțe chimice se numesc emoții (sentimente). În momentul în care simți că ai un sentiment nou, înseamnă că trăiești o experiență nouă!
 • SENTIMENTELE ȘI EMOȚIILE SUNT PRODUSUL FINAL AL EXPERIENȚELOR!

În acest moment fă diferența…emoțiile sunt pentru corp, cunoașterea pentru minte.

Astfel ar fi minunat dacă am putea învața corpul ceea ce mintea a înțeles intelectual.

 • în faza următoarea, începi să repeți experiențele în mod conștient. Este momentul când aceastea devin obiceiuri, un mod de a …trăi..

Ce este modul tau de a trăi, de a fi?

Este o sumă de abilități, reacții emoționale- comportamentale, condiționări acumulate de-a lungul timpului, ce în situații cunoscute sunt declanșate fără a le mai trece prin filtrul conștiinței.

Vrei un exemplu? Te-ai surprins vreodată că ai ajuns la serviciu dar nu știi când și cum deoarece ai fost cu mintea total în altă parte?..E clar. Experiența a fost repetată de atâtea ori, încât creierul a stocat-o în sistemul subconștient,  numit sistemul A FI. 

La fiecare gând neuronii noștri eliberează în organism substanțe chimice. Gândurile pozitive  determină să se elibereze substanțe chimice ce ne fac ” să ne simțim bine”, iar gândurile negative fac să se elibereze substanțe chimice ce ne determină ”să ne simțim negativ”.

Astfel că dragii mei! E logic..din momentul în care ne SIMȚIM așa cum GÂNDIM, începem să ne GÂNDIM la modul în care ne SIMȚIM, iar  creierul emite și mai multe substanțe chimice care reiau ciclul SIMT CUM GÂNDESC  și  GÂNDESC CUM SIMT.

CITEȘTE DIN NOU! ASIGURĂ-TE CĂ AI ÎNȚELES MECANISMUL!

Este un ciclu deosebit de interesant, pentru că gândul devine sentiment iar sentimentul gând.

Astfel cum am putea să gândim mai bine decât ne simțim?

Am intâlnit persoane în viața mea..foarte multe din păcate, care suferă timp de zeci de ani din cauza unui context anume. Îți dai seama  acum, că această stare emoțională este adânc memorată în sistemul subconștient. Corpul ei a memorat nevoia de suferință, deși conștient repetă vreau să fiu fericită!

Numai că secretul  pentru schimbare, constă în a deveni conștient de gândurile tale! Vei înțelege că aceste merg ”mână în mână”!

Iar schimbarea se produce doar atunci când începem a fi conștienți de acest mecanism minunat ce își are rolul și utilitatea lui (de supraviețuire) . În momentul în care decizi să încerci a nu mai permite mediului exterior (oameni, locuri,lucruri, situații) să mai activeze aceleași și aceleași circuite în creierul tău se produce MAREA SCHIMBARE!

Știu că și tu îți dorești armonia interioară. Acel sentiment de împlinire și fericire. După el tânjim cu toții. Numai că nu toți suntem conștienți de modul în care poate fi el obținut.

Din documentările personale, am concluzionat că această ARMONIE INTERIOARĂ poate fi obținută doar într-un singur mod:

Atunci când vei deveni suficient de conștient de sine și atunci când vei avea o voință de fier să-ți determini creierul să comute de pe un sistem pe altul.

De pe cel de supraviețuire pe cel de relaxare.

În acel moment, sistemul tău  neuro, va produce din ce in ce mai multe unde alfa ( sunt prezente in timpul starilor onirice, dar si in timp ce omul isi foloseste imaginatia si capacitatea de a vizualiza. Ele sunt, de asemenea, asociate unei stari de spirit detașate si receptive, in care se creează o punte intre conștient si inconștient.) în creierul tău, care ulterior vor conduce la schimbări chimice în corp!

În consecință mintea ta va simți noi sentimente de bucurie, inspirație..iubire..dăruire…

Odată ce ai înțeles cum funcționeză mecanismul  îți va fi atât de ușor. Vei înțelege că tot ce vorbesc eu aici pe blogul ăstă , nu e fantezie….nu e utopie. E chiar… realitate. Frazele auto-motivaționale pozitive sunt pură realitate. Doar că trebuie să înțelegi mecanismul prin care functionează întregul tău organism. Pentru cei care mai au câteva detalii referitoare la evoluția mea personală dar și pentru cei care încă nu au, vă spun…transformarea mea, schimbarea mea e realitate, nu fantezie. Eu sunt cat se poate de reală. Și eram și atunci și sunt și acum. Doar că există o diferență :D. Mare!!!!

Dacă trăim sub contextul supravietuirii și atât, vom experimenta doar substante chimice de supraviețuire: ură, mânie, invidie, agresiune, frică.

Toate conflictele de peste tot în lume, de la razboaie până la certurile mici din familiile noastre, toate sunt rezultatul condiționărilor la care am fost supuși. Pe care până la urmă noi înșine le-am cultivat și le-am întreținut.

În starea de relaxare tu creezi! Ego-ul este mult redus, ești absorbit de viață de ceea tu faci…cu alte cuvinte..trăiești! Descoperi în tine un alt sine, de care nu erai conștient până atunci. +

Această nouă stare implică substanțe chimice care te dermină să fii bucuros, să ai inspirație, sa fii altruist, să ai răbdare, să fii iubitor,  să ai o stare..de acceptare și împăcare cu sine.

Și știi ceva? Toate acestea se găsesc în interiorul tău.Nicidecum în exteriorul tău!

Numai dacă ai ști!! Câtă putere interioră ai! Și că poți face orice în lumea asta și poate nu numai! Doar să îți dorești suficient de mult!!

În final, starea de a suferi și a fi trist este o opțiune!

Armonia interioară la fel!

TE-AR PUTEA INTERESA ȘI:

Despre afirmatiile pozitive

Sclavi ai propriului creier

Cuvintele de azi: emotiile distructive

Caracteristici ale NLP

Importanta echilibrului emotional in luarea deciziilor importante

Cine am fost (acest post este parolat. Cine este curios imi poate solicita parola la adresa de mail: ionelaapopescu@gmail.com)

Tu iti doresti transformarea?

Durerea Emotionala. De la recunoastere la vindecare.

Gandurile tale sunt viata ta

Reclame

8 comentarii

 1. foarte interesant postul…
  ideiel le-am surprins si prin difereite publicatii… si le agreez..
  astept sa ne vorbsti despre accidentele in activitatea creerului…
  mercic… dulcic…

  • da !!da!!ideile imi plac f mult pt ca sunt realitate.nu e nimic magic in mesajul lor! adica, oamenii ma intrebau…ce fel functioneaza chestia cu autosugestia ca e de fapt ..o pacaleala..o interpretare.de acum …clar nu vor avea cum sa mai bareze..decat printr un ‘nu vreau cu adevarat”viata..:)
   cu mare placere.despre accidente in activitatea creierului..hmm..sunt asa multe de spus acolo,e un subiect ce treb sa l aprofundez si eu.pana nu l inteleg macar in cea mai mare parte…nu ma bag inca..:) dar pe viitor ..cu siguranta!

 2. Asa este, gandurile determina emotiile si emotiile angreneaza gandurile ce vor naste alte emotii. De asta, avem nevoie sa fim responsabili in fiecare moment, sa ne asumam fiecare reactie si sa evitam sa mai dam vina pe exterior pentru problemele noastre. Fain articol, felicitari! Pot sa te intreb ce sursa de inspiratie ai folosit?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s