Managementul stresului

Un psiholog ii invata pe cursantii lui despre ‘ managementul ‘ stresului. A luat un pahar de apa si s-a plimbat prin sala…in liniste. Toata lumea astepta o intrebare de genul – este pe jumatate plin sau pe jumatate gol. La un moment dat s-a oprit, a ridicat paharul si si-a intrebat auditorii : ” Cat de greu este acest pahar cu apa „.

Mirati, cursantii au dat raspunsuri intre 250 si 500 ml. 

Raspunsul psihologului a fost urmatorul : Greutatea absoluta nu conteaza. Conteaza cat timp il vei tine ridicat. Un minut – nici o problema. O ora – o durere de brat . O zi – iti paralizeaza bratul. In fiecare din aceste 3 cazuri greutatea paharului nu se schimba. Se schimba doar timpul … si cu cat e mai lung, cu atat mai greu este. Stresul si grijile din viata sunt asemenea paharului cu apa. Daca te gandesti putin la ele …nu se intampla mare lucru. Daca te gandesti mai mult la ele…incepe sa te doara sufletul. Daca te gandesti tot timpul la ele – iti paralizeaza mintea…nu mai poti sa faci nimic. 

De aia este important sa te eliberezi de stres. Cand ajungi acasa pe seara…lasa-ti grijile deoparte. Nu le purta cu tine in noapte. 

Pune paharul jos !

Sursa:  Andrei Laslau FB

Reclame

6 comentarii

  1. Pune paharul jos! Cu atentie, as completa eu.Grijile trbuie sa ramana in pahar, altfel ele ar putea stopi si pe altcineva-ceeace nu ne-am dori(sau ne-am dori?).
    A doua zi, paharul sa fie tinut in mana cealalta sau chiar cu ambele maini.Cu timpul vom deveni antrenati in a tine si manui paharul.Depinde numai de noi sa constientizam ce este cu acest pahar.

    • da, e adevarata MIhaela. E o varianta. Sunt momente in viata cand probabil efectiv nu ai cum sa pui paharul jos. Insa sunt momente cand avem nevoie de pauze..caci si picatura e mica si nesemnificativa si totusi in timp, poate „distruge”o piatra..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s