Meditatii pentru fiecare Zodie

BERBEC: “Ma afirm, actionez constient si iau decizii singur. Imi asum individualitatea si independenta mea. Stiu sa-mi folosesc cu discernamant Liberul Arbitru”.
Verbul caracteristic: a fi.
Este guvernat de Marte care reprezinta constiinta energiei telurice.
Culoarea pe care se face meditatia este rosu luminos.

Aduce in plan fizic elan, optimism, incredere in sine, entuziasm, actiune, gustul riscului, inspiratie. Este dinamic, pionier, cuceritor, are initiativa si multa energie. Se caracterizeaza prin ambitie si incredere in propriile forte. Reprezinta prima etapa a dezvoltarii constiintei de sine, deoarece prin aceasta energie luam contact cu noi insine, descoperind ce ne place si ce nu ne place la noi. Cel mai corect, aceasta energie se defineste prin “Eu Sunt”, in sensul “eu traiesc, exist fizic”. Ca o metafora, putem sa ne imaginam ca aprindem un foc. Cand focul incepe sa se ridice si lemnele sa trosneasca, avem exact imaginea energiei Berbecului, deoarece acest foc reprezinta incredere, veselie, tendinta de expansiune.
Aceasta energie manifestata distorsionat, aduce imprudenta, violenta, brutalitate, actiuni luate sub primul impuls. Daca o persoana nu este prea evoluata, constiinta de sine reprezinta doar faza “eu sunt cel mai important si nimeni altul nu conteaza”, astfel incat constiinta omului este condusa mai ales de egoism, tiranie si forta fizica.

TAUR: “Gasesc securitatea in interiorul meu si dezvolt propriul meu simt al valorilor. Ma ancorez de Mama Pamant si-mi exprim in mod firesc senzualitatea si emotiile”.
Verbul caracteristic: a avea.
Este guvernat de Venus, care in aceasta ipostaza reprezinta emotiile create de contactul cu diverse evenimente.
Culoarea benefica meditatiei este albastru azur.

Aduce in plan fizic energia de ancorare la planul materialist si concret. Aduce creativitate, stabilitate, realism, tenacitate, gustul pentru placerile vietii, pentru confort. Mare putere de a concretiza visele si de a aduce in plan material tot ceea ce este necesar vietii. Reprezinta rabdarea, perseverenta, fertilitatea, achizitia. Talent artistic, aduce dragostea pentru frumos manifestata in special prin arhitectura, decoratii interioare si design vestimentar sau constructii solide, ornamentate cu gust.
Aceasta energie manifestata distorsionat creaza tendinte de ingrasare, lene, incetineala in gandire, posesiv, gelos, zgarcit, gurmand, inclinatie extrema spre placerile vietii. Nu poate iesi din sabloane si ramane cantonat intr-o viziune extrem de materialista a vietii. Principala lupta se da cu emotiile create de dorinte.

GEMENI: “Comunic cu o mare deschidere de spirit si ascult parerea altuia. Imi exprim din plin ideile si dezvolt spiritul de discernamant”.
Verbul caracteristic: a comunica.
Este guvernat de Mercur, care reprezinta in aceasta ipostaza comunicarea si viteza gandului cu care noi trebuie sa invatam sa creem realitatea proprie.
Culoarea caracteristica meditatiei: galben.

Comunicarea trebuie inteleasa ca o cruce energetica ce se desfasoara pe 4 directii, noi aflandu-ne la mijloc :
– orizontal : vorbesti cu cei din jur exprimandu-ti corect ideile, dar si asculti cu rabdare si receptionezi mesajul celorlalti. Trebuie sa stii sa-ti exprimi punctul de vedere clar, dar si sa tii cont de parerea celorlalti.
– vertical : vorbesti cu Divinitatea (prin Rugaciune), dar asculti prin intuitie si raspunsul care ti se trimite.
Aceasta energie aduce dezvoltarea mentalului prin acumularea de cunostinte, care trebuiesc insa triate. De fapt, aceasta energie aduce dezvoltarea mintii pana la punctul in care ea capata discernamantul de a decide ce informatie este importanta pentru tine si ce informatie trebuie eliminata. Reprezinta deci comunicarea, miscarea, deplasarea si curiozitatea. Exprima dualitatea, dar si inteligenta.

Cu aceasta energie, daca este gresit asimilata, se creaza dualitatea maxima prin polarizarea mintii pe doua extreme (eu sunt cel mai destept, sau eu am intotdeauna dreptate, ceilalti gresesc). De cele mai multe ori, ca o distorsionare, apare dorinta de a vorbi fara sir, de a avea o parere excelenta despre intelectul tau, de a te considera mai presus de ceilalti, de unde si tendinta de a pacali, a gasi la infinit argumente pentru explicarea propriului punct de vedere (ceva gen pledoarie de avocat, pentru a scoate nevinovat un vinovat). Exista riscul lipsei de masura manifestat mai ales prin orgoliu intelectual sau financiar. Exista tendinta de a minti, de a exagera, de a repeta mereu “aceeasi placa”. Toate trairile sunt mentale.

RAC: “Ma detasez de trecutul meu si de cei din jurul meu spre a-i iubi pentru ceea ce sunt si nu pentru ceea ce-mi aduc in viata. Imi exprim emotiile in siguranta deplina”.
Verbul caracteristic: a simti.
Energia este guvernata de Luna, reprezentand accesul la subconstient, suflet si la starile transcedentale ale creatiei.
Culoarea pe care se mediteaza este alb.

Energiile reale ale acestei zodii implementeaza de fapt amintirea despre structura trecutului, a energiei primordiale, de aceea, semnul Racului patroneaza si Istoria, precum si sufletele popoarelor. Reprezinta Oceanul din care noi am ne-am desprins ca picaturi de apa si de aceea nu trebuie sa uitam niciodata Intregul din care facem parte. Faza desprinderii picaturilor de apa din Ocean reprezinta Fecunditatea Universului, de aceea, semnul Racului este si semnul mamei universale. In sens mai restrans, zodia Racului este semnul familiei, al parintilor, al caminului, al locuintei. Aduce imaginatie, sensibilitate, romantism, ambianta. Semnul fecunditatii, al gestatiei. Senzitiv, intuitiv, vulnerabil, profund in trairi. Semnul inconstientului, al copilariei, al trecutului, al multimii. Reprezinta pestera, caverna, grotele, din punct de vedere geografic. Aceasta energie dezvolta sensibilitatea specific feminina, intuitia, creativitatea si sentimentele materne. Reprezinta latura feminina din orice.
Fiind semnul cel mai feminin al zodiacului, Racul este corelat profund cu ideea de receptivitate. De aceea, femeia este un important simbol ezoteric al zodiei. Racul se polarizeaza perfect cu semnul Leului, care este zodia cea mai masculina, cea mai yang. Spiritual vorbind, femeia sau principiul spiritual feminin poate juca multiple roluri: rolul de mama (matrice creatoare fertilizata de principiul masculin, sustinatoare a manifestarii), rolul de regina (principiul feminin conducator, in armonie cu cel masculin), rolul de energie teribila (dakini-urile din traditia orientala, cu rol de indepartare a fortelor malefice), rolul de energie benefica (manifestare a gratiei divine).

Daca aceasta persoana incepe o cercetare spirituala, ea se plaseaza sub influenta lui Neptun, ce-i aduce posibilitatea sa-si dezvolte calitati parapsihice, permitandu-i sa ia cunostinta de slabiciunile sale si sa lucreze asupra lor pentru a le transmuta, servind totodata omenirea prin exteriorizarea calitatilor de intuitie sau de vindecare si de compasiune sincera. Neptun ii da capacitatea de a ocroti fara a sufoca si de a hrani emotional alte fiinte fara a le face dependente sau fara a dezvolta dependente fata de ele. Ii confera iubire profunda pentru Divin si pentru semeni, capacitate de daruire si sacrificiu, putand dobandi capacitati parapsihice (empatie, telepatie, intuitie, clarviziune, etc.), poate avea trairi spirituale inalte.

In sens distorsionat, aduce dependenta de familie, frica de viitor, lipsa de initiativa, cantonarea exagerata in trecut, tristete, dependenta de parinti, familie, partener, copii, lipsa de decizie si liber arbitru.

LEU: “Ma individualizez si gasesc sursa iubirii in mine. Devin constient ca sunt un creator”.
Verbul caracteristic a crea.
Este guvernat de Soare, care aduce vibratia virtutilor: iubire, adevar, dreptate, intelepciune, bunatate.
Culoarea de meditatie este auriu.

Energia Leului aduce IUBIREA. Este continuarea focului descris la Berbec, dar care a ajuns la inaltimea maxima a flacarii, existand riscul sa mistuie totul in jurul sau. Iubirea trebuie inteleasa atat in sensul iubirii de sine, negoiste, adica stii cine esti (samanta din Dumnezeu), cat si iubire pentru semeni, deoarece toti sunt la fel ca tine. Diferenta dintre Berbec si Leu este imensa, deoarece energia Berbecului te ajuta sa constientizezi ca existi, pe cand energia Leului te face sa sti CINE ESTI CU ADEVARAT.
Este Semnul puterii, al regalitatii, al stralucirii. Aduce generozitate, glorie, noblete, idealism, stralucire, creativitate, pasiune.
Distorsionat, aceasta energie creaza egoul, orgoliul, dependenta de succes, cultul personalitatii, inclinatia spre cucerirea si apoi abandonarea celui cucerit, deoarece se cauta succesul si dorinta de a supune pe cei din jur, pentru a-si dovedi puterea asupra celuilalt si nu sentimentul.

FECIOARA: “Obtin increderea si relaxarea. Dezvolt simtul smereniei (modestiei). Depasesc orice forma de limitare”.
Verbul caracteristic: a ajuta, a servi.
Este guvernata ca si zodia Gemenilor de Mercur, care in aceasta ipostaza reprezinta insa medicina, natura, empatia, munca.
Culoarea de meditatie este verde smarald.

Aceasta energie este energia germinatiei, energia care a creat Natura Vegetala, ea fiind si medicul nostru pentru orice boala. Mai reprezinta si prana, hranirea, agricultura, contabilitatea, cifrele, analiza, metoda, organizarea, clasificarea, masura. Aceasta energie ne ajuta sa fim harnici, organizati, buni administratori si organizatori, pragmatici si in acelasi timp inclinati spre a-i ajuta pe cei din jur, spre a-i servi si a le veni in intampinare in orice problema. De aceea, cei nascuti in aceasta zodie au inclinatii certe spre medicina naturista si terapii complementare, fiind nascuti pentru a-i vindeca pe altii.

Cand aceasta energie este receptionata distorsionat se naste in sufletul omului multa critica, nemultumire, tendinta de a despica “firul in 14”, de a judeca tot ceea ce fac ceilalti, precum si senzatia ca munca nu se mai sfarseste, ca viata este o corvoada. Apare stresul, apoi depresia, apoi degradarea din cauza lipsei de viziune asupra intregului, deoarece mintea se focalizeaza numai pe unele segmente ale vietii.

BALANTA: “Imi deschid inima, impartasesc experiente agreabile cu ceilalti si tin seama de nevoile lor, fara a deveni dependent de ei”.
Verbul caracteristic : a echilibra.
Este guvernata de Venus, care in aceasta ipostaza reprezinta depasirea emotiei primare si aplecarea spre cei din jur, cu care trebuie sa avem relatii armonioase, indiferent de cat de divergente sunt punctele de vedere.
Culoarea de ditatie este oranj sau portocaliu.

Energia acestei zodii reprezinta continuarea dezvoltarii mentalului (inceputa prin semnul Gemenilor) pana la faza in care discernamantul este stabil, astfel incat suntem capabili sa-i acceptam cu toleranta pe cei din jurul nostru, atingandu-se in acest fel echilibrul in relatii. De aceea, Balanta este Semnul echilibrului, al armoniei, al justitiei, al pacii, aducand gustul frumosului si al adevarului. Balanta are un simt artistic si estetic desavarsit si este un mare diplomat.

Distorsionat, aceasta energie aduce inadaptabilitate la viata in doi, sau la viata sociala, lipsa prietenilor, lipsa echilibrului si a tolerantei, sau exagerarea rolului prieteniei, bazarea prea mult pe prieteni, tendinta de a controla si a lua “pulsul” prietenilor, pentru a le verifica loialitatea, egoism, tendinta de a nu putea alege intre doua variante, tendinta de a se dedica prea mult celorlalti si a uita de sine, sau tendinta de a se gandi numai la sine si a se folosi de prieteni doar pentru rezolvarea unor probleme personale. Mai aduce lipsa de actiune, tendinta de a se invarti in cerc, fara sa se depaseasca cu adevarat o problema sau un obstacol. Orice lipsa de echilibru, in orice domeniu al vietii, isi are cauza in faptul ca aceasta energie nu este asimilata corect, reprezentand de fapt o dovada ca mintea inca nu este centrata pe binele general (inclusiv al nostru).

SCORPIONUL: “Ma deschid schimbarii si transform in mine tot ceea ce ma impiedica sa descopar adevarul fiintei mele interioare”.
Verbul caracteristic : a dori.
Este guvernat de planetele Marte si Pluton. Daca Marte la zodia Berbecului reprezenta forta indreptata spre exterior, acum el reprezinta forta indreptata spre interior, pentru a crea autotransformarea. Planeta Pluton reprezinta capacitatea omului de a transmuta durerea in evolutie spirituala, pentru a se realiza alchimia necesara schimbarii egoului. Pluton mai este comparat si cu Pasarea Phoenix care renaste din propria cenusa. Creaza energia astralului.

Energia acestui Semn zodiacal este mai mult metafora decat ceva palpabil, deoarece este energia Magului, energia latenta a fortei interioare care sta adormita pana cand vine vremea sa fie folosita. Putem spune ca este energia Kundalini, care arde si tranforma pas cu pas fiecare defect. Este in primul rand, sau se manifesta in primul rand, ca o energie instinctuala, condusa de dorinte, dar in etapa a doua, reprezinta forta prin care instinctele si dorintele sunt transformate in aur pur, ducand spre descifrarea tuturor tainelor interioare. Cine stie sa lucreze cu aceasta energie, are nevoie de multa vointa si consecventa, dobandind in compensatie puterea ascunsa a spiritului. Este Semnul psihologiei si al esoteristilor.
Caracterul acestei energii consta in faptul ca nu te poti transforma pana cand nu experimentezi toate fazele decaderii, asfel incat de abia dupa ce ai ajuns cat de rau se poate, iti dai seama ca trebuie sa faci ceva ca sa te «ridici». De aceea nu este bine sa judecam pe nimeni, deoarece daca ii este scris cuiva sa evolueze prin intermediul acestei energii, este musai sa treaca prin toate starile omenesti degradante pentru a-si dori sa le depaseasca.

In sens disonant, poate fi o energie cea mai dificil de stapanit, deoarece se distorsioneaza foarte usor spre excese sexuale, spre gelozie, posesivitate, ura, invidie, dorinta de a stapani prin metode ascunse, cum ar fi santajul emotional sau intriga. Creaza tendinta spre lipsa de echilibru si intoleranta. Aduce o sensibilitate extrema fata de actiunile celorlalti de unde apare o tendinta de aparare non stop, deoarece vesnic se simt amenintati din umbra de ceva sau cineva. In cazuri extreme, aduce depresii psihice, tendinte de razbunare si plata a politelor.

SAGETATORUL: “Ma concentrez asupra telului cel mai elevat posibil, fara a ma limita la el. Dezvolt o mare incredere in Univers si mai curand experimentez decat cred”.
Verbul caracteristic: a intelege mecanismele.
Este guvernat de Jupiter.
Se mediteaza pe culoare albastru regal.

Aceasta energie reprezinta desavarsirea constiintei aducand dorinta de evolutie intelectuala si mai ales spirituala. Reprezinta filozofia, esoterismul, teologia, religia, legea. Este semnul viselor premonitorii. Este semnul Tatalui care ghideaza si protejeaza familia cu intelepciune, fara patos, fara pedepse. Continuand comparatia cu focul Berbecului si al Leului, acum focul devine jeratic, este aproape de a se stinge, radiind insa multa caldura, deoarece a acumulat toata intelepciunea in el. Aceasta energie creaza o sete extrema de a cunoaste si de a intelege mecanismul Creatiei, si in general, al oricarui mecanism. Este o energie care tinde spre a idealiza lucrurile, deoarece “deschide ochii” spre partea pozitiva a vietii, aducand mult optimism, dar si o doza de exagerare, cand se poate merge pe muchie de cutit, fara a se realiza pericolul unei situatii. Aduce dragoste pentru calatorii fizice sau psihice, dorinta de a teoretiza orice, de aceea profesiile cele mai dragi Sagetatorilor sunt cele de invatator, profesor, chimist, fizician. Aceasta energie reprezinta legatura dintre constiinta si supraconstiinta, prin care se poate lua legatura cu Constiinta Superioara a Spiritului nostru, care este foarte aproape de Tatal Creator.

Distorsionat, aceasta energie poate crea inclinare exagerata spre bucuriile vietii, mai ales spre gastronomie, exagerarea realitatii, ingamfare, tendinta spre a vorbi si a se lauda prea mult, spre a fi nediplomat din cauza unei sinceritati copilaresti. Tendinta spre sporturi extreme si periculoase, precum si o lipsa de masura in tot ceea ce intreprinde.

CAPRICORN: “Concretizez material toate gandurile creatoare specifice functiei mele interioare si mi le asum cu toata libertatea”.
Verbul caracteristic: a folosi (resursele).
Este guvernat de planeta SATURN, denumita si Marele Invatator, sau Marele Malefic.
Se mediteaza pe culoarea negru.

Aceasta energie este aspra si intransigenta in aparenta, deoarece ea creaza Legea, Ordinea, Disciplina si Vointa, ca cerinte care vin de la Tatal Creator. Este materia din care este creat corpul atmic.
Reprezinta singuratatea, realizarea, rabdarea, perseverenta, datoria, metoda, intelepciunea, sacrificiul, frigul, iarna, structurile sociale. Ca relief, reprezinta muntele si ca o metafora, energia Capricornului este asimilata cu piedicile care sunt depasite cu rabdare atunci cand vrei sa urci un munte greu de urcat.
Aceasta energie mai reprezinta si cristalul, Cristul, sau altfel spus, modul in care se poate ajunge “la Tatal” pe cararea ingusta a evolutiei spirituale. Intr-un alt sens, aceasta energie reprezinta ascensiunea sociala a omului, nivelul puterii sale personale la maturitate, obtinut cinstit, prin munca si perseverenta care de cele mai multe ori este oglindit in pozitia si functia ocupata. Reprezinta chintesenta energiei masculine. Aceasta energie are rolul de a ne dezvolta disciplina si vointa pentru a depasi piedicile.

Distorsionarea acestei energii aduce insa, de multe ori, tendinte prea critice, raceala, fire inchisa, cinica, ursuza si zgarcita, cu multe idei fixe, greu de clintit. Este tipic acestei zodii inclinatia spre acumulare materiala fara nici un folos, deoarece viata este traita in lipsuri si fara bucurie, chiar daca exista rezerve mari financiare puse deoparte.

VARSATOR“Devin din ce in ce mai clar si spontan in orice domeniu si ma dedic din ce in ce mai mult nevoilor fiintei mele interioare”.
Verbul caracteristic : a sti, a cunoaste.
Se mediteaza pe culoarea indigo.
Este guvernata de planeta Uranus, care creaza legatura intre Pamant si Cer prin dorinta de a se cunoaste mai mult.

Aceasta energie aduce noutatea, progresul stiintific, descoperirile. Ea desavarseste dezvoltarea mentalului si a creierului fizic, inceput prin zodia Gemenilor si a Balantei, creind un « pod » intre cele doua emisfere, in asa fel incat acestea sunt folosite echilibrat. Se spune ca de fapt, aceasta energie echilibreaza Inima cu Mintea, dezvoltand sentimentul de unitate si fraternitate. Este o energie avangardista, umanista si altruista. Simbolizeaza stiinta, viitorul, prospectia, spatiul cosmic. Semn intuitiv ce simbolizeaza astrologia si parapsihologia, avand inclinatie spre globalizare si studierea ansamblului. Din aceasta energie este creat corpul cauzal, deoarece cunoasterea te face sa intelegi corect legea cauzei si a efectului.

Distorsionat, are impresia ca le stie pe toate si vrea sa explice tuturor cum trebuie sa se desfasoare orice lucru. Are cultul personalitatii si se dedica exagerat vietii sociale in detrimentul vietii de familie, care este aproape abandonata. Se creaza o suprasolicitare si surescitare nervoasa, ceea ce duce la astenie si boli de nervi. Lipsa de toleranta cu cei care nu stiu, sau lipsa de rabdare cu cei care invata, dar sunt la un nivel mai scazut de cunostinte. Le lipseste de obicei practicitatea, avand impresia ca stiu totul, dar in realitate, la modul concret nu sunt capabili sa rezolve nimic. Amanuntele ii plictisesc, sunt nervosi si le place sa fie in centrul atentie.

PESTI: “Ma eliberez de orice forma de limitare, dezvoltand o incredere nelimitata in mine si in potentialul meu intuitiv, inspirat si creator”.
Verbul caracteristic : a crede.
Este guvernat de planeta Neptun. Orice planeta are insa doua fete, si atunci cand nu se poate ajunge la vibratia sa cea mai inalta, se receptioneaza cea mai joasa, care in acest caz creaza “valul iluziei”, sau “falsa realitate”.
Aceasta energie este energia corpului Budic, reprezentand iubirea manifestata prin sacrificiu. Este Semnul infinitului, al nelimitarii, al credintei si al misticii. Aduce inspiratie creatoare, imaginatie, intuitie, clarviziune. Aduce sacrificiul si misterul.

Manifestat distorsionat, creaza o stare de reverie, lipsa de concentrare pe concret, dependenta de stimulente si incercarea de a evada din realitatea cotidiana, care este prea dureroasa, prin diverse metode: alcool, sex, droguri. Se mai poate manifesta prin credulitate exagerata, timiditate, fuga de responsabilitati sau inadaptabilitate sociala. Tendinta de a se simti o victima neinteleasa, dar, in general, nu intelege ca este o persoana neproductiva care ii impovareaza pe cei din jur prin lipsa de activitate concreta.

Sursa: http://drumuricatretine.wordpress.com/2009/05/05/meditatii-pentru-fiecare-zodie/

Reclame

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s