Fericirea

Azi chiar sunt curioasa!

Ce inseamna pentru tine FERICIREA? 

Ce reprezinta? Care este definitia ei?

 

Reclame

13 gânduri despre „Fericirea

 1. O să spui, parcă te și aud: Geluțu şi-a pierdut complet mințile. S-ar putea să ai dreptate, dar reține două lucruri mai întâi:

  1. Gregaritatea sterilă şi ostentativă a creat şi creează sinucigaşi pe bandă rulantă, vezi cazul eşuat, din fericire, al tinerelor cu mii de fani.
  2. Latinii aveau o vorbă: Noli foras ire, in te ipsum redi, in interiore homine habitat veritas. (Nu căuta în afară, întoarce-te în tine, doar în interiorul omului sălăşluieşte adevărul).

  Revin:
  http://mnmlistro.blogspot.ro/2015/12/solitudinea-si-singuratatea-sunt-cai.html

 2. Cred că asemenea întrebări ar trebui discutate mai mereu, căci toată lumea vorbește de ele de parcă le-ar cunoaște de când lumea, dar de fapt puțini sunt în stare să răspundă la ele. Mulți vor spune probabil că fericirea e pentru ei ceva care se poate obține și care chiar trebuie obținut cumva, altfel spus că fericirea vine „la pachet” din afara noastră. În fapt, însă, fericirea a fost și va fi mereu în noi înșine. Noi suntem exact ca cel ce-și pierde cheia în casă dar o caută pe afară și avem tendința de a căuta fericirea în exterior. Cred că fiecare știe ce-i fericirea, dar atâta timp cât mintea (ca un fals stăpân) atribuie lucrurilor exterioare o importanță mai mare decât este cazul, vom avea mereu tendința de a căuta fericirea printre ele. Dar dacă ea (mintea) va accepta că sufletul este stăpânul, atunci valorile reale își vor regăsi locul cuvenit, iar fericirea va fi „ca la ea acasa” și atunci nu numai că vom înțelege că fericirea a fost mereu în noi și la îndemână, dar o vom înțelege mult mai mult decât acum când încă stăpânul nu s-a întors acasă 🙂

  1. Sunt de acord Florin. FEricirea este in interiorul nostru. Cu cat mai des si mai mult invatam acest lucru noi si cei ce ne urmeaza noua, cu atat mai bine. E interesanta analogia cu un anume „stapan” :), insa eu personal tind sa cred si sa simt ca nimeni nu stapaneste pe nimeni. O fi vorba de vreun stapan? Eu stiu..
   Asa suna..idealistic, insa cred ca e vb mai intai de o colaborare si unul fara altul..

   1. Mda, e greu de înghițit faza cu stăpânul pentru că mintea noastră mereu își dorește un loc de frunte. Chiar și colaborarea e o alternativă mult mai atrăgătoare pentru ea decât cea de simplă unealtă. Nimeni n-a zis că o să fie ușor, ba chiar mulți zic că e imposibil, căci să-ți educi propria minte a fost întotdeauna mai greu decât dresajul unui elefant. Eu cred totuși că se poate și nu doar pentru că-mi place să cred, lumea e plină de exemple chiar dacă mintea noastră refuză să le vadă sau să le accepte. 🙂

     1. Când tu crezi că ești stăpânul, da, e frustrant. Nu întâmplător Lucifer a ajuns unde a ajuns, pentru că se vroia stăpân. 🙂 Cu toate astea mintea are un dublu motiv pentru care n-ar trebui să fie stăpânul: primul pentru că este o creație a sufletului și al doilea că nu poate ajunge să perceapă infinitul, fiind prin ea însăși limitată de propria existență (limitând astfel propria fericire a sufletului care e subordonat ei) 🙂 Dar totul e filozofie, căci poți înțelege toate astea doar când le experimentezi.

 3. Fericirea este dorinta de top a celor mai multi oameni (sa nu spun toti).Probabil este a 2-a sau a 3-a dupa bani.Fericirea pare un obiectiv.
  Personal, cred ca fericirea este o emotie intensa, uneori intensa pana la lacrimi, generata de o conjunctura sau persoana.Este o stare mentala in care se produc niste conexiuni de un anumit tip.
  Fericirea este la indemana oricui, insa modul in care se produce este specific fiecarei persoane la fel ca amprentele.
  Fericirea este in interiorul nostru , nu in afara.

  1. Ma bucur enorm sa observ toate aceste raspunsuri.
   si mai mult ma bucur sa oberv ca raspunsurile se aseamana intr-o anuumita masura.
   Da, dragii mei, Fericirea e in interiorul nostru si de aici isi intinde ramnificatiile spre exterior.
   DE fapt e si logica treaba asta… 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s