4 Ani de Personalitate Autentica

Noroc de WordPress, ca tine socoteala ca altfel, nici nu as fi stiut sigur cand am publicat primul meu articol pe blog ;P. Recunosc.

Si cum la aniversari se fac bilanturi, ar trebui sa-l fac si eu pe-al meu, nu-i asa?

Imi trebuie ceva timp pentru a-mi aduna gandurile….

Imi amintesc ca am inceput stangaci, ca habar nu aveam ce este aceea o platforma de blogging. Dintotdeauna mi-a placut sa scriu, sa povestesc, insa acum urma sa o fac public.  M-am gandit cateva zile la ce voi scrie, despre ce vreau sa impartasesc cu zero prieteni, la acea vreme. 😛 :D. Cu toate astea blogul urma sa fie public, indiferent ca aveam 1 cititor sau 1000. Cand am luat decizia de a scrie, mi-am spus ca ceea ce voi scrie, trebuie sa fie autentic, altfel nu si-ar avea rostul. Ar fi fost pierdere de timp. Sa scriu despre mine si experientele ce m-au format . Si despre cele ce urmau sa ma formeze.

Primul articol, l-am scris cu gandul la libertate si autenticitate. Sunt doua concepte ce-mi caracterizeaza personalitatea de mic copil. Am fost si sunt o razvratita impotriva celor ce vor sa-mi ingradeasca libertatea de a fi si cea de exprimare.

Bineinteles ca in societatea noastra perfecta nu te poti desfasura asa cum ti-ai dori pe deplin, dar un lucru il stiu sigur: acela ca viata mea este mult mai frumoasa, din momentul in care am hotarat sa fiu responsabila pentru alegerile mele.

Dar oare ce s a mai intamplat cu mine in acesti 4 ani?

1. Am cunoscut oameni care mi-au devenit in scurt timp, cei mai buni prieteni. Lucru care mi-a dovedit  ca una dintre cele mai bune alegeri pe care le-am facut in viata mea, a fost sa scriu pe blog. :). Le multumesc ca au ramas alaturi de mine. 🙂

2.  Am acceptat ca organismul uman are butoanele lui. Ca intre stimul si raspuns, exista libertatea de alegere. „Iar în răspunsul tău stă dezvoltarea și libertatea ta.”- Victor Frankl –

3.Am constientizat la un nivel mult mai profund cat de importante sunt experientele, fie ele pozitive sau negative. Dar mai ales cele negative. Si cat de mult ne ajuta sa crestem spiritual.

4 Am invatat mai mult si mai bine,  despre fantastica masinarie ce ne compune organismul. Am inteles cat de intens suntem cu totii interconectati si ce schimbari extraordinare poate provoca un singur om!

5. Am inteles ca a privi in interiorul meu… ca a petrece timp cu mine insami, este una dintre cele mai placute experiente umane.

6.Am prins curaj! Am prins curaj de  a-mi juca rolul de CINE SUNT versus CINE NU SUNT.

7. Am invatat ca oamenii vin si pleaca. Ca fiecare poarta cu el, bagajul lui.Si eu , pe al meu. Am inteles ca poate conta enorm daca voi decide sa-l ajut sa despacheteze, fara a ma astepta sa faca  si el acelasi lucru pentru mine.

8. Am invatat ca a respecta dreptul la libertate a celuilalt, este cea mai profunda dovada de iubire.

9. Am invatat ca a spune NU, atunci cand poate cei din jurul meu s-ar astepta sa spun DA, este cea mai puternica dovada de respect fata de mine insami. Pe care de altfel o merit, cu varf si indesat! :).

10. Am invatat despre cum sa-mi infrunt proprii monstri. Am stat fata in fata cu ei, am dat noroc si ne-am imprietenit. Acum stau cuminti, in stare… latenta. Uneori isi mai fac aparitia, dar chiar si atunci o fac in ajutorul meu, pentru ca „sunt constienti”ca sunt ..acceptati si intelesi.

11. Una din cele mai frumoase lectii, am invatat despre faptul ca a inceta sa mai asteptari de la ceilalti, este egal cu indeplinerea dreptului meu la fericire.

12. Am mai invatat sa privesc lumea cu compasiune, am mai invatat despre toleranta si iubire. Si am mai invatat sa nu mi mai doresc perfectiunea.

 

13. Am invatat ca daca omul poate schimba multe in viata lui, ca ..daca omul isi poate potoli pornirile, va exista intotdeauna o pornire. Va exista intotdeauna o foame ce nu si- o va putea potoli vreodata: foamea de a simti ca este iubit. Si asta indiferent ca are 2 sau 36.500 de zile, Ca a trecut prin zeci de experiente sau doar una.

14. Si cred ca cel mai important lucru pe care il constientizez mult mai bine acum, este faptul ca inca..mai am atat de multe de invatat. Si sunt convinsa ca nu mi va ajunge o viata intreaga sa invat tot.

 

Si probabil ca ar mai fi..si nu mi le amintesc acum. ..:) .

Insa esentialul este ca am invatat sa ma iubesc in mod neconditionat. Si odata cu acest sentiment, a venit si iubirea fata de ceilalti oameni, in aceeasi masura… neconditionata. Caci in final ..totul se reduce la iubire!

Si nu in ultimul rand, va multumesc voua, fiecaruia in parte care inca, imi mai rasfoiti paginile.

Suntem bucatele de stele, iar impreuna suntem ..stele!

//

being-authentic

Reclame

14 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s