O relatie reusita este un noroc!

Crestem cu ideea eronata, ca pe partenerul potrivit, doar „daca avem noroc il intalnim”.
 
Nimic mai gresit! 
 
Imagini pentru noroc
Pe partenerul potrivit nu il gasesti datorita „norocului”. 
 
Premisele partenerului potrivit, apar atunci cand tu si el, munciti la #crearea si #mentinerea contextului potrivit.
 
O relatie de cuplu, care sa-ti aduca implinire este una muncita, nu una asupra careia pocnesti din degete si imediat a aparut.
Exista cateva conditii esentiale, pentru ca partenerul potrivit sa poate fi oricare din barbatii/ femeile disponibili din jurul tau:

          Dupa cum observi, o relatie reusita nu tine nicicum de noroc, de intamplare. Dimpotriva tine foarte mult de alegerile personale, una dintre acestea fiind decizia de a fi lucida si atenta la cel din fata ta.

  1. El/Ea  chiar sa fie disponibil/a fizic si emotional, pentru crearea si mentinerea unei relatii de lunga durata, impreuna cu tine. Si cand zic disponibil ma refer la faptul ca respectivul nu este (deja!) implicat intr-o alta relatie. Este implicat intr-o relatie clasica, clar nu ar putea fi potrivit pentru tine, decat in momentul in care nu va mai fi in acea relatie.
  2. El/Ea sa fi citit macar 2 carti despre dezvoltarea personala si sau psiho/sociala a fiintei umane. Intelegerea procesului de dezvoltare a creierului uman dar si a emotiilor care ne guverneaza intreaga viata, este fundamentala pentru functionarea oricarei relatii, nu doar a celei de cuplu, dar mai ales a acesteia din urma.
  3. El/Ea sa stie si sa aplice conceptul de asumare a responsabiltatii  pentru actiunile si gandurile sale.
  4. El/Ea sa aiba macar 3 valori (principii) de viata, comune cu tine. Da, stiu..ai auzit si tu varianta in care cei doi, cu cat sunt mai diferiti cu atat se atrag mai mult. E drept, dar pe perioade scurte. Discrepantele dintre cei doi, la un moment dar (mai apropiat sau mai indepartat) vor fi cele care vor determina calitatea si/sau durabilitatea unei relatii. Valorile pot fi: nivelul coeficientului de inteligenta (Similar, apropiat), importanta factorului financiar, ideile despre cresterea si educatia copiilor, importanta familiei de origine pentru fiecare dintre cei doi parteneri, importanta prietenilor, ideea de fidelitate, ideea de relatie deschisa, ideea de voluntariat, hobbyuri (calatorii, citit, plimbari, sporturi),  compasiune, generozitate, altruism, empatie si lista poate continua in functie de fiecare.

           Partenerul potrivit nu este nascut pentru tine, asa cum conceptiile sociale  ti-au indus ideile romantice si extrem de siropoase.

          Partenerul potrivit devine, nu se naste pentru tine. Cat de gresita este aceasta ipoteza: „se naste pentru mine”. Aici intervine o tulburare (celebra) de personalitate a individului uman: narcisismul. „Pentru mine” spune atat de mult despre perceptia aproape bolnava a societatii actuale. Te-ai intrebat vreo clipa, ce ai facut tu pentru a fi asa „norocos”, incat cineva pe lumea asta..sa se nasca fix pentru tine? Cat de infantila sau nu, iti pare ideea asta?

             Opreste pentru cateva momente caruselul social. indrazneste sa-ti analizezi propriile ganduri, opinii si actiuni. Cate sunt rezultatul unei alegeri directe si constiente, si cate sunt rezultatul manipularii sociale?

Publicitate

Autor: PersonalitateAutentica

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am realizat că neliniştea şi suferinţa mea emoţională, nu erau nimic altceva decât semnalul că merg împotriva convingerilor mele. Astăzi, ştiu că aceasta se numeşte … Autenticitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: