O relatie reusita este un noroc!

Crestem cu ideea eronata, ca pe partenerul potrivit, doar „daca avem noroc il intalnim”.
 
Nimic mai gresit! 
 
Imagini pentru noroc
Pe partenerul potrivit nu il gasesti datorita „norocului”. 
 
Premisele partenerului potrivit, apar atunci cand tu si el, munciti la #crearea si #mentinerea contextului potrivit.
 
O relatie de cuplu, care sa-ti aduca implinire este una muncita, nu una asupra careia pocnesti din degete si imediat a aparut.
Exista cateva conditii esentiale, pentru ca partenerul potrivit sa poate fi oricare din barbatii/ femeile disponibili din jurul tau:

          Dupa cum observi, o relatie reusita nu tine nicicum de noroc, de intamplare. Dimpotriva tine foarte mult de alegerile personale, una dintre acestea fiind decizia de a fi lucida si atenta la cel din fata ta.

  1. El/Ea  chiar sa fie disponibil/a fizic si emotional, pentru crearea si mentinerea unei relatii de lunga durata, impreuna cu tine. Si cand zic disponibil ma refer la faptul ca respectivul nu este (deja!) implicat intr-o alta relatie. Este implicat intr-o relatie clasica, clar nu ar putea fi potrivit pentru tine, decat in momentul in care nu va mai fi in acea relatie.
  2. El/Ea sa fi citit macar 2 carti despre dezvoltarea personala si sau psiho/sociala a fiintei umane. Intelegerea procesului de dezvoltare a creierului uman dar si a emotiilor care ne guverneaza intreaga viata, este fundamentala pentru functionarea oricarei relatii, nu doar a celei de cuplu, dar mai ales a acesteia din urma.
  3. El/Ea sa stie si sa aplice conceptul de asumare a responsabiltatii  pentru actiunile si gandurile sale.
  4. El/Ea sa aiba macar 3 valori (principii) de viata, comune cu tine. Da, stiu..ai auzit si tu varianta in care cei doi, cu cat sunt mai diferiti cu atat se atrag mai mult. E drept, dar pe perioade scurte. Discrepantele dintre cei doi, la un moment dar (mai apropiat sau mai indepartat) vor fi cele care vor determina calitatea si/sau durabilitatea unei relatii. Valorile pot fi: nivelul coeficientului de inteligenta (Similar, apropiat), importanta factorului financiar, ideile despre cresterea si educatia copiilor, importanta familiei de origine pentru fiecare dintre cei doi parteneri, importanta prietenilor, ideea de fidelitate, ideea de relatie deschisa, ideea de voluntariat, hobbyuri (calatorii, citit, plimbari, sporturi),  compasiune, generozitate, altruism, empatie si lista poate continua in functie de fiecare.

           Partenerul potrivit nu este nascut pentru tine, asa cum conceptiile sociale  ti-au indus ideile romantice si extrem de siropoase.

          Partenerul potrivit devine, nu se naste pentru tine. Cat de gresita este aceasta ipoteza: „se naste pentru mine”. Aici intervine o tulburare (celebra) de personalitate a individului uman: narcisismul. „Pentru mine” spune atat de mult despre perceptia aproape bolnava a societatii actuale. Te-ai intrebat vreo clipa, ce ai facut tu pentru a fi asa „norocos”, incat cineva pe lumea asta..sa se nasca fix pentru tine? Cat de infantila sau nu, iti pare ideea asta?

             Opreste pentru cateva momente caruselul social. indrazneste sa-ti analizezi propriile ganduri, opinii si actiuni. Cate sunt rezultatul unei alegeri directe si constiente, si cate sunt rezultatul manipularii sociale?

Despre cainele de ~firma~

Acesta este Asgard.

In Franta, Asgard este imaginea unei case de moda. Si, impreuna cu stapana sa, in timpul liber face canoe..si este fan sport, in general.

46101517_351017605445358_1094621614235975680_n.jpg

45954281_323115658476224_5886378375680884736_n.jpg

46049478_249850909027778_8436941612034031616_n.jpg

46128256_878256949231183_645045302641819648_n.jpg

Aceasta este Sora.

Sora iubeste copiii. Este extrem de atenta la nevoile lor. Mai ales ale celor cu nevoi speciale. In Germania, Sora este un caine-terapeut.

WhatsApp Image 2019-06-11 at 11.02.32.jpegWhatsApp Image 2019-06-11 at 11.02.24.jpeg

Si aceasta, este Joy.  In Olanda, Joy este imaginea unei campanii care promoveaza mersul pe bicicleta. joy.jpg

Si nu in cele din urma, acesta este Berry.

Deocamdata, Berry  este inca in Romania si singura lui grija este sa manance si sa fie fericit. WhatsApp Image 2019-06-11 at 12.24.03.jpeg

WhatsApp Image 2019-06-11 at 12.24.04.jpeg

 

Poate te intrebi, ce cauta articolul asta despre animale, pe un blog care promoveaza dezvoltarea personala. Pai are.

Pentru ca animalele, aceste fiinte nonumane, fac parte din lumea in care noi, oamenii crestem, evoluam si ne dezvoltam. Si mai ales, pentru ca omul nu va putea niciodata sa creasca, daca va distruge. 

Mai jos aveti notata intreaga poveste a fiecarui animal de mai sus:

Asgard, Sora si Joy, toti au fost lacatarii Adapostului de Caini din Roman.

E incredibil, nu-i asa? Si totusi, aceste fiinte devenite minunate, initial au aratat asa. Si nu, nu au niciun pedigree. Sunt maidanezii atat de huliti de unii.

In Romania noastra, ar fi fost condamnati la o moarte sigura. 

ASGARD devenit cainele sportiv: In Romania, infometat, plin de purici si extrem de trist. Sansele de supravietuire in Adapost? Nule.46090955_769434160061432_5233051388249899008_n.jpg46147258_2162258060705212_189932468965474304_n.jpg

SORA, devenita catelul terapeut: in Romania, infometata, plina de purici, boli de piele si cu o dorinta imensa, de a fi in apropierea oamenilor.

WhatsApp Image 2019-06-11 at 11.02.08.jpeg

JOY, devenita imaginea campaniei pentru mersul pe bicicleta: In Romaniaera unul dintre cei mai tristi catei pe care i-am intalnit vreodata in adapost. Sansele de a fi eutanasiata? Ridicate!joy.jpg

Iar , BERRY, calul care in prezent mananca fericit, a carat pana la epuizare fier vechi, fiind purtat de la un proprietar la altul. Era doar piele si os, cand flamand s-a prabusit in plina strada, nemaiputand sustine greutatea carutei la care era atasat.

 

 

Aceste fiinte, fac parte din lumea pe care noi o cream. O desenam.

Fiecare dupa propriile posibilitati, in functie de propriile resurse dar mai ales ..in functie de propriul discernamant. O lume mai buna, nu inseamna doar noi oamenii si atat. O lume mai buna inseamna tot si toate, la un loc.

Fiinta umana, este o consecinta a naturii. Si nu invers.

Homo sapiens – Cea mai avansata specie? In aroganta lui, omul uita de propria nimicie.

Astfel, ca data viitoare:

  • cand vei dori sa adopti un caine/pisica de rasa, adu-ti aminte ca in adaposturi, zac sute de suflete, care nu au nicio vina ca s-au nascut. Si gandeste-te ca de  multe ori, un pui de rasa este obtinut  prin metode dureroase pentru parintii lui (unele animale sunt crescute fix pentru acest scop: monta si iar monta).
  • cand vezi ca un animal este chinuit, implica-te! Actioneaza. 
  • daca auzi despre „chestii” ilegale, care se petrec in adapostul din orasul tau, intereseaza-te. Cerceteaza. Observa. Apoi, actioneaza.

 

E  suficienta suferinta pe lumea asta.  Nu mai e nevoie de bonusuri. Stiu ca vei spune ca e un cliseu, dar lucrurile se pot schimba chiar si in Romania. Mai greu, dar se pot schimba.

Ființă umană poate fi completă, intreagă și sănătoasă, doar protejându-se pe sine dar și mediul în care aceasta trăiește.

Vorbele seduc. Dar actiunile noastre cuceresc si pastreaza. Vorbele, fara un comportament care sa le valideze, sunt doar..praf in vant. Nimic mai mult. 

 

 

Grafic cu etape in identificarea de soluții

Evoluția speciei umane, s-a bazat dintotdeauna, pe identificarea de probleme și ulterior pe găsirea (sau imaginarea) de soluții pentru acestea. Continuă lectura „Grafic cu etape in identificarea de soluții”

Cum ar fi daca, am fi mai fericiti

   Cum ar fi, daca am intelege la modul cel mai profund, ca o relatie frumoasa si sanatoasa, nu este consecinta unui noroc, asa cum am fost obisnuiti si invatati sa credem, ci este consecinta unei sume de eforturi constante din partea ambilor parteneri?!

      Cum ar fi sa intelegem, ca #perfectiunea nu exista decat in basmele pentru copii? Si ca mai apoi, in perioada in care devii adult, este inlocuita de #responsabilitate#asumare#intelepciune#rabdare si #toleranta?

     Cum ar fi sa intelegem, ca oricat am considera ca stim despre celalalt, mereu vom avea lucruri noi de descoperit despre el/ea?! Cum ar fi sa acceptam, ca nu cunoastem totul si ca pana la final de viata, mai avem de invatat?

      Cum ar fi sa intelegem, ca nimic nu este vesnic?! Nici macar noi, daramite problemele noastre..

Think again. 

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, oameni în picioare şi text

Mai (ne)fericiti, spunandu-ne minciuni.

     Fiinţa umană este sedusă de ceea ce nu este raţional.

     Sunt lucrurile neadevărate, cele mai frumoase?  Imagini pentru self deception

     Vede psihicul uman adevărul sau de fapt, refuză sa creadă lucrurile adevărate?

    În ciuda lucrurilor uimitoare, pe care le-a realizat (a ajuns pe Lună, dispune de cele mai inovative tehnologii), este fascinant faptul că omul, nu cunoaşte încă tenebrele abisale ale psihicului omenesc.

Creierul uman este un maestru al autoamăgirii. Continuă lectura „Mai (ne)fericiti, spunandu-ne minciuni.”

Dezvoltarea personala. Despre obiective si beneficii.

Nu s-a nascut inca vreo persoana, care sa nu iubeasca libertatea si exprimarea aceasteia in toate modurile posibile. Si animalele resping captivitatea. Daca ne referim Continuă lectura „Dezvoltarea personala. Despre obiective si beneficii.”

%d blogeri au apreciat: