Despre noroc

In mod normal as fi  pus titlul „Despre noroc si gh….”  insa nu-mi place al doilea cuvant. Si-l evit. Caci stiu cat de importante sunt gandurile si sentimentele noastre. Prefer sa folosesc doar cuvantul ce umanitatea i-a dat un sens pozitiv.

Astfel ca te invit sa urmaresti o povestioara. Asa ca la inceput de an. Sa nu uiti ca orice experienta aduce cu ea INTOTDEAUNA aspecte pozitive. Fara exceptie! 

” Trăia odată într-un sat un bătrân foarte sărac. El avea însă un cal foarte frumos. Atât de frumos încât lordul din castel vroia să i-l cumpere. Dar bătrânul l-a refuzat spunându-i:

“Pentru mine acest cal nu este un simplu animal. El imi este prieten. Cum aş putea să îmi vând prietenul?”

Dar, într-una din zilele următoare, când bătrânul a mers la grajd, a văzut că i-a dispărut calul.

Toţi sătenii i-au spus “Ţi-am spus noi! Trebuia să îi vinzi calul lordului. Dacă nu ai acceptat el ţi l-a furat! Ce mare ghinion.”

“Ghinion sau noroc, zise bătrânul, cine ştie?”

Toţi au râs de el. După 15 zile însş calul s-a întors. Şi nu era singur, avea în spate o mulţime de cai sălbatici. El a scăpat din grajd, a curtat o tânără iapă şi, când s-a întors, restul cailor s-au luat după el.

“Ce mai noroc!” strigară sătenii.

Bătrânul, împreună cu fiul său, a început să îmblânzească acei cai noi veniţi. Dar, o săptămână mai târziu, fiul bătrânului şi-a rupt piciorul în timp ce încerca să dreseze unul dintre cai.

“Ghinion!” îi ziseră prietenii bătrânului. “Ce ai să te faci acum, fără ajutorul fiului tău? Tu eşti deja în pragul sărăciei!”

“Ghinion, noroc, cine poate şti?” le răspunse bătrânul.

După câteva zile de la tragicul accident, soldaţii lordului trecură prin sat şi îi obligară pe toţi flăcăii să li se alăture. Doar fiul bătrânului a scăpat datorită piciorului său rupt.

“Ce noroc pe tine!” strigară vecinii. “Toţi copiii noştri au fost dusâşi în război, doar tu ai avut şansa să îl păstrezi lângă tine. Fiii noştri ar putea fi ucişi.”

Bătrânul le răspunse: “Ghinion, noroc… cine poate şti?” 

Autor: PersonalitateAutentica

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am realizat că neliniştea şi suferinţa mea emoţională, nu erau nimic altceva decât semnalul că merg împotriva convingerilor mele. Astăzi, ştiu că aceasta se numeşte … Autenticitate

19 gânduri despre „Despre noroc”

  1. Ţie îţi place să eviţi cuvântul ghinion pentru că are o semnificaţie negativă, dar până la urmă dacă stăm şi ne gândim, este vorba de ce stare îţi crează cu adevărat momentul în care îl pronunţi, pentru că starea este cea care se zice că atrage energii nu? Deci dacă ai o stare de spirit euforică şi optimistă, poţi să vorbeşti numai în cuvinte cu semnificaţii negative. De asta avem nevoie de acel „cui îi pasă?”. Mie îmi place să evit inclusiv cuvântul noroc. Ce noroc? Totul se bazează în lumea asta pe legea compensaţiei, eu aşa consider. Dacă îţi trece un glonţ la 3mm de ureche, cască ochii mai departe, lasă „pfai ce noroc am avut!”. 🙂 Sper că m-am făcut înţeles…

    1. cred ca da.avand in vedere ca lipseste limbajul non verbal.ma stradui sa inteleg fiecare cuvintel si semnificatie :D. sunt de acord. exista o lege a compensatiei..pentru fiecare castig exista o pierdere.si pentru fiecare pierdere exista un castig…

  2. Fiecare „+” există datorită lui „-” și viceversa… e ca ideograma yin-yang, nu este yin fără yang și nici yang fără yin… dacă n-ar fi răul, binele n-ar putea exista și la fel și cu norocul și ghinionul.

  3. cat de relativi sunt acesti termeni…
    oare nu noi insine, suntem cei ce le oferim valoare si smenificatie??
    sau poate ca… acolo sus… cineva coordoneaza totul???
    noroc este ca… nu stiu raspuns la intrebarea de mai sus… sau ghinion???
    mi-ar place sa ma las purtat de adierea eternului si asta sa nu fie nici noroc, nici ghinion… ci doar un mod natural de a fi… de a trai..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: